Política 15/06/2014

Núria Parlon renuncia a substituir Pere Navarro al capdavant del PSC

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet justifica que seria difícil compatibilitzar el seu càrrec amb el lideratge dels socialistes

Sara González
1 min
Núria Parlon

BarcelonaL'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, no serà candidata a rellevar Pere Navarro al capdavant del PSC. Ho ha anunciat just abans del consell nacional en el qual Navarro formalitzarà la seva renúncia. La dirigent havia estat reivindicada per les principals federacions territorials com la més idònia i donaven per fet que assumiria el repte, però finalment la seva alcaldia ha pesat més que qualsevol altre càrrec. A finals de setmana els capitans dels partit s'hi van reunir i li van fer confiança però les seves exigències per regenerar el partit, situar-lo més a l'esquerra i matisar el 'no' al procés sobiranista també hi han tingut un paper clau. L'entorn de Parlon ja havia comunicat divendres al vespre que no es podia donar per fet res i que les seves exigències per assumir la primera secretaria eren clares i innegociables.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A banda del gir a l'esquerra, el dret a decidir i fer net, Parlon ha argumentat que seria molt difícil compatibilitzar l'alcaldia amb liderar el PSC en aquests moments. "És materialment impossible compatibilitzar els tres càrrecs", ha assegurat referint-se a la seva condició d'alcaldessa i diputada. Amb tot, ha destacat la importància que té que seran els militants els que triaran el nou líder del partit.

La renúncia de Parlon obliga els dirigents territorials i la direcció sortint a buscar un candidat que generi un mínim consens de cara al proper congrés. Parlon reunia suports d'aquest sector i també estava ben vista per alguns sectors crítics, com ara Avancem.

stats