Política 15/11/2019

Olga Arnau es converteix en la primera presidenta de la FMC

Per primera vegada, ERC i no el PSC se situa al capdavant de l'ens municipalista

Ara
1 min
L’alcaldessa de Vilanova es perfila per presidir la FMC

BarcelonaL'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, és des d'aquest divendres la nova presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), tal com va avançar l'ARA. L'assemblea de l'ens municipalista, celebrada a Barcelona, l'ha elegit per unanimitat després d'un pacte al qual primer van arribar ERC i JxCat i després s'hi han sumat la resta de formacions polítiques. Arnau, independent però vinculada a Esquerra, acaba amb trenta-vuit anys de lideratge socialista a la FMC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arnau és alcaldessa de Vilanova des del 15 de juny passat, gràcies a la confiança dels regidors d'ERC, als quals es van sumar els de la CUP i JxCat, malgrat que el PSC havia sigut la força més votada. Ara haurà de combinar el càrrec amb el de presidenta de la FMC, rellevant Xavier Amor (2014-2019), Manuel Bustos (2004-2014), Manel Mas (1995-2004) i Joaquim Nadal (1981-1995), tots del PSC. Arnau serà, doncs, la primera dona en presidir la FMC i tot just la segona que presidirà una de les dues entitats municipalistes, ja que a l'ACM, també fundada el 1981, només n'hi ha hagut una, Pilar Blasco.

Tot i que el seu nom ja fa temps que havia quedat tancat, no ha pogut ser elegida fins ara perquè l'assemblea de la federació va quedar ajornada com a conseqüència de la repetició electoral a Espanya. Inicialment estava previst que l'elecció de la nova presidenta es fes a mitjans d'octubre.

stats