Política 10/09/2020

Òmnium suspèn la Festa per la Llibertat de la Diada per culpa del covid

És la primera vegada en vint anys que no se celebrarà

Ara
1 min
Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium.

BarcelonaAquesta any no hi haurà la Festa per la Llibertat, els concerts que des de fa vint anys organitzava Òmnium Cultural amb motiu de la Diada. L'entitat que presideix Jordi Cuixart ha explicat que ha pres aquesta decisió seguint les recomanacions sanitàries que ha obligat a aplicar la pandèmia. Es tracta d'un acte multitudinari que se celebrava a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, ha argumentat que aquest any cal seguir el que diuen "els experts" i posar "la vida i la salut al centre de tot". Tot i no organitzar els concerts, Òmnium sí que farà un acte al carrer, per bé que sense convocatòria pública. Des del passeig Lluís Companys, buscarà "denunciar la repressió de l'Estat i reivindicar l'amnistia per als presos polítics, els exiliats i els milers de persones represaliades". L'entitat recorda que ja és la tercera Diada des que el seu president, Jordi Cuixart, va entrar a la presó.

Òmnium també participarà en l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova juntament amb els representants de la Federació Llull, d'Acció Cultural del País Valencià i de l'Obra Cultural Balear. A la tarda, Mauri serà un del oradors de l'acte central de l'ANC, amb el qual Òmnium col·labora.

La pandèmia ha alterat substancialment el guió que tenia la Diada en els últims anys. No només s'ha suspès la Festa per la Llibertat. El Govern, per exemple, ha reduït a la mínima expressió els seus actes. L'ANC ha mantingut la seva manifestació, però amb aforaments limitats.

stats