Política 22/01/2015

El jutge de l'operació Púnica envia la guàrdia civil al govern de la Comunitat de Madrid

Demana tots els contractes sobre reputació 'online' a un dels empresaris imputats en la trama i que haurien servit per millorar la imatge a internet dels alts càrrecs del govern autonòmic

Efe
2 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, instructor del cas Púnica, ha enviat aquest dijous la guàrdia civil a requerir diversos documents a la Comunitat de Madrid sobre contractes sobre reputació 'online'. Segons fonts jurídiques, Velasco ha ordenat aquest a la guàrdia civil dirigir-se a la seu de la conselleria de la Presidència per obtenir tots els contractes públics sobre reputació a internet que hagi signat qualsevol organisme de la Comunitat de Madrid amb les empreses dels imputats en aquesta trama presumptament corrupte: Alejandro de Pedro Llorca, en llibertat sota fiança de 50.000 euros, i José Antonio Alonso Conesa, exalcalde de Cartagena (Múrcia).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la Comunitat de Madrid han assenyalat que el govern regional ha lliurat la documentació requerida sobre contractes de l'Agència d'Informàtica de l'autonomia. Insisteixen, a més, que l'Agència no tenia contractes de reputació 'online', sinó de seguiment de notícies publicades en mitjans de comunicació digitals i xarxes socials relacionades amb la Comunitat de Madrid.

Dilluns passat, el portaveu del govern de Madrid i conseller de Presidència, Salvador Victoria, va negar "rotundament" i "de manera contundent" haver ordenat un pagament a un dels empresaris detinguts en l'operació Púnica.

Victoria va sortir així al pas d'una informació del diari 'El País' que apuntava que un altre dels detinguts, l'ex conseller delegat de l'Agència Informàtica i de Comunicacions (ICM) José Martínez Nicolás, va declarar davant el jutge que el portaveu li va ordenar facilitar un pagament de 10.000 euros a Alejandro de Pedro.

Millora de la reputació 'online'

La informació indica que aquest pagament es correspondria amb treballs fets per l'empresari per millorar la imatge en xarxes socials i internet de diferents càrrecs del govern autonòmic, un extrem que Victoria va desmentir en una compareixença de coordinació del dispositiu contra les nevades. Victoria va explicar que l'empresa de De Pedro realitzava, a través d'un contracte públic, un seguiment de les informacions publicades en les xarxes socials i en els mitjans digitals sobre la Comunitat de Madrid, que per "tensions de tresoreria" van deixar d'abonar des del mes de maig de 2014.

El portaveu del govern de la Comunitat de Madrid va recalcar, a més, que va donar l'ordre que no s'efectuessin els pagaments un cop va tenir coneixement que aquest empresari havia estat detingut en l'operació.

En relació amb l'operació Púnica, Velasco va enviar el passat 31 d'octubre a presó el presumpte capitost de la trama corrupta, l'exdirigent del PP madrileny Francisco Granados, i sis dels 35 detinguts per aquests fets, entre ells el seu amic i soci David Marjaliza, el president de la Diputació de Lleó, Marc Martínez (PP) i l'alcalde de Valdemoro, José Carlos Boza.

stats