ELECCIONS 25-N
Política 21/10/2012

Junqueras afirma que "una majoria absoluta de CiU frenaria el procés independentista"

El líder d'ERC creu que "la societat catalana necessita una majoria transversal que reflecteixi tant com sigui possible la manifestació de l'11 de setembre"

Efe
1 min
Imatge de grup dels membres de la llista d'ERC a les eleccions al Parlament de Catalunya del 25-N

BarcelonaEl candidat d'ERC a la Generalitat, Oriol Junqueras, ha esgrimit aquest diumenge que una majoria absoluta de CiU en les eleccions del 25N "frenaria el procés independentista" perquè els nacionalistes, segons el seu parer, "no resistirien sols les pressions de l'Estat". "La societat catalana necessita una majoria transversal que reflecteixi tant com sigui possible la manifestació de l'11 de setembre i, en aquest sentit, ens sembla que la nostra candidatura, amb molts independents, és un bon reflex d'aquesta majoria social", ha esgrimit en declaracions als mitjans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de presentar els candidats d'ERC al Parlament, Junqueras ha reivindicat la "renovació" de les seves llistes electorals: "la nostra obertura a la societat civil es deu al fet que el seu protagonisme és l'element clau del procés català cap a la independència", ha dit. I ha afegit: "Una majoria absoluta de CiU no seria bona per a Catalunya perquè CiU, ella sola, no resistiria les pressions que vénen de l'Estat".

stats