CANVI DE CICLE
Política 29/09/2014

Junqueras exigeix no renunciar a la consulta tot i el TC: "El compromís no és convocar, el compromís és votar"

El líder d'ERC insisteix a 'El matí de Catalunya Ràdio' que vol entrar a Govern per blindar la celebració del 9-N

Ara
2 min
Oriol Junqueras, davant els micròfons de Catalunya Ràdio

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat aquest matí a 'El matí de Catalunya Ràdio' que la consulta s'ha de celebrar encara que el Tribunal Constitucional (TC) suspengui la llei de consultes i la convocatòria del 9-N. "¿Hem posat en marxa aquest procés per tornar-nos a rendir quan el TC ens digui que no respecta la nostra voluntat democràtica?", s'ha preguntat el líder dels republicans, que ha celebrat la convocatòria de la consulta, però ha insistit: "El compromís no és convocar, el compromís és votar". Així, Junqueras ha recordat que "no és cap novetat" que "el TC estigui en contra del que vol el poble de Catalunya". "Nosaltres servim una voluntat més important, que és la voluntat del poble de Catalunya", ha afegit, i, de fet, ha afirmat que entén que "el compromís de tots plegats [en referència als partits que van pactar la data i la pregunta] és el de fer valdre la voluntat del poble de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, el president d'ERC ha defensat l'opció de la desobediència si el que implica és votar, ja que "quan els partits polítics espanyols t'impedeixen votar, desobeir és votar, i ho farem". Així mateix, ha insistit en la possibilitat d'entrar a Govern si ha de servir per treure les urnes quan està previst fer-ho: "Si és per blindar el 9-N, si el Govern ens necessita, que ens cridi, volem ser-hi". Tot i això, no ha volgut donar detalls de si hi ha converses en aquest sentit amb Artur Mas.

Sigui com sigui, Junqueras defensa que no hi ha cap motiu pràctic que pugui portar a pensar que renunciar a la consulta és la millor opció, i ha rebutjat, per exemple, que els Mossos d'Esquadra puguin negar-se a col·laborar-hi o que el govern espanyol vulgui treure les competències en policia a la Generalitat. "Només tenim una eina per afrontar aquest repte, els ciutadans", ha afegit el líder dels republicans, que ha defensat que la independència és l'única via per garantir el benestar de la ciutadania i ha asseverat respecte de la possible prohibició de la consulta per part de l'estat espanyol: "No vull que la gent del meu entorn comparteixi el seu futur amb algú que no els respecta, que no els estima, que no els vol escoltar, que no li importa el que pensen".

stats