Política 20/06/2015

Junqueras: "No estem fent una opa a ningú, donem la mà a qui comparteixi el nostre objectiu"

El líder d'ERC, que ha estat reelegit com a candidat el 27-S, reivindica que el seu partit dedica "paraules amables" i no retrets als partits que comparteixen l'objectiu de la independència

Sara González
2 min
Marta Rovira i Oriol Junqueras just abans d'entrar al consell nacional aquest dissabte

Barcelona"No estem fent una opa a ningú, donem la mà a qui comparteixi el nostre objectiu". Així ha defensat el líder d'ERC, Oriol Junqueras, davant del consell nacional dels republicans el seu projecte de l'Aliança per una República Catalana per a les eleccions del 27-S en la qual les sigles del partit passaran a un segon terme. El seu gran objectiu, ha insistit, és aconseguir una majoria "sòlida" independentista al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conscient que es tracta d'una candidatura que serà competència directa de la llista transversal que vol crear el president de la Generalitat, Artur Mas, el líder dels republicans, que ha estat reelegit cap de llista pel 27-S, ha subratllat que ell no té cap recança a "desitjar sort" a altres formacions que comparteixin l'objectiu de la independència. En una setmana marcada per la ruptura entre CDC i Unió i l'intercanvi de retrets que s'ha produït especialment amb el líder democristià, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit, a més, que el seu partit dedica "paraules amables" i no retrets als partits que tenen la mateixa fita nacional. "Ens hi juguem tant que gairebé ens ho juguem tot", ha advertit fent una crida al 'fair play'.

Junqueras ha anat desgranant quins són els seus objectius principals amb vista a les eleccions del 27-S. Un d'ells, ha subratllat, és el de "no donar cap excusa ni cap motiu per sobremobilitzar aquells que no volen la independència de Catalunya". I és que el projecte per assolir la independència, ha insistit, ha de ser "pel bé de tothom" sense que ningú se'n senti "exclòs" i per aconseguir que la diferència entre el sí i el no a la independència sigui "tan gran com sigui possible".

El líder d'ERC ha insistit que el 27-S és una "oportunitat com mai" per aconseguir una majoria absoluta de l'independentisme al Parlament. Ha puntualitzat que el més important no és quin partit guanya, sinó que els vots que s'aconsegueixin sumin el màxim en la construcció del nou estat. Ha afegit que, quan això passi, s'ha de començar un procés constituent en el qual es puguin integrar formacions que no són "explícitament independentistes" però que "no estan en contra de la independència" i sabran acceptar el resultat majoritari. "No voldran automarginar-se de la creació del nou estat", ha assegurat Junqueras.

stats