Política 13/09/2015

Junqueras: "Tenim la responsabilitat de guanyar per donar sentit a l'esforç dels qui van resistir"

El president d'ERC, en un acte de Junts pel Sí a Sant Cugat del Vallès, agraeix als avis dels immigrants la transmissió de "valors universals" que han contribuït a millorar Catalunya

Oriol March
2 min
Junqueras, amb altres membres de la candidatura unitària, aquest diumenge / ACN

Sant Cugat del VallèsEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest diumenge en un acte de Junts pel Sí a Sant Cugat del Vallès, que els catalans tenen la "responsabilitat" de "guanyar" la independència per "donar sentit a l'esforç dels qui van resistir". També ha aprofitat per llançar un missatge als joves: "Teniu l'oportunitat de dur a terme la proesa extraordinària de fer la independència del vostre país. Teniu el risc que la vostra vida adulta sigui tan avorrida com la de qualsevol holandès, danès o suec. Potser és una gran sort. La independència la farem una vegada, i ja està", ha apuntat Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent republicà ha volgut agrair als avis dels immigrants que actualment viuen a Catalunya que transmetessin "valors universals" als seus néts. "No només som descendents dels qui van resistir, sinó també dels qui van transmetre aquests valors. Tots som nosaltres", ha asseverat Junqueras en un acte a la plaça de Barcelona de Sant Cugat que s'ha convertit, simbòlicament, en una trobada intergeneracional amb urnes per votar la independència.

Junqueras ha advertit que les grans conquestes socials de les últimes dècades estan "en perill", i ha fet una crida a les generacions més veteranes a defensar-les. "Tot allò té un valor, i toca defensar-ho", ha apuntat el president d'ERC.

Passola i l'ascensor social

Isona Passola, productora de cinema i integrant de la llista de Junts pel Sí, ha apuntat que els qui "reben els nostres diners sí que tenen ascensor social. "[A Catalunya] Estem a punt de deixar de fer possible l'ascensor social. Per primera vegada en molts anys, la societat del benestar perilla. I la societat del benestar és el més gran invent de la humanitat per aconseguir que el màxim de persones visquem una vida digna", ha assenyalat Passola.

"No hi haurà una gran trencadissa, no hi haurà un gran trencament sentimental. Ve un any i mig de negociar, i per poder fer-ho cal tenir al costat algú que estigui convençut que anem seriosament. I això vol dir votar Junts pel Sí i candidatures independentistes", ha considerat Passola, que ocupa el lloc 76 per Barcelona.

L'encarregada d'encetar l'acte ha estat l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, que ha destacat el "deure" de "lluitar pels drets de tots plegats".

stats