Política 23/01/2013

Oriol Pujol aposta per "enfortir" la federació de CiU en lloc de trencar-la

El secretari general de CDC veu un "gran error" en la declaració contra Duran aprovada pel consell territorial de Barcelona del seu partit

Ara
2 min

BarcelonaEl secretari general de Convergència, Oriol Pujol, s'ha desmarcat aquest dimecres de la declaració contra Josep Antoni Duran i Lleida aprovada pel consell territorial convergent a la ciutat de Barcelona i l'ha qualificat de "gran error", perquè tapa el fet que el grup parlamentari de CiU actua "com una pinya". Després de l'espiral de tensió entre tots dos socis de federació durant tota la jornada de dimarts −el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, va arribar a desafiar CDC a replantejar els acords de federació−, Pujol ha apostat per "enfortir" la relació amb els democristians, no per trencar-la. "Hem d'esdevenir encara molt més forts de cara al procés" sobiranista, ha recalcat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pujol ha reconegut que el debat dins de CDC sobre les relacions amb Unió existeix, però ha assegurat que "mai" ha pensat en la ruptura, perquè això "debilitaria el procés". "Si estiguéssim separats tindríem menys força, menys musculatura", ha remarcat. Per tant, "qualsevol replantejament que es faci" de la federació de CiU "serà per enfortir-la, no per debilitar-la".

Sobre la contundent declaració contra Duran, ha explicat que serà discutida en el comitè executiu de CDC el proper 4 de febrer. Però ja ha avançat que "no ajuda en res" en el camí emprès cap al dret a decidir i, a més, forma part d'un debat que en part CDC ja ha tingut sobre la davallada electoral de CiU. "Tornar a obrir el debat ho trobo una mica fora de lloc, un gran error", ha afirmat.

Però també ha llançat algun retret cap als democristians, en considerar que van "magnificar" la transcendència d'aquesta declaració, fins al punt que la portaveu d'Unió, Marta Llorens, va arribar a publicar un tuit en què evocava els problemes de CDC amb la justícia pel cas Palau i recordava que la seva seu està "embargada". Aquest dimecres a primera hora Duran s'ha disculpat a Twitter i des de Xile per la piulada de Llorens. Segons Pujol, el líder d'Unió "fa bé posant les coses al seu lloc i no fent el tema més gros del que és". "Duran entén que una persona destacada d'Unió no pot dir això", ha afegit.

Casos investigats per la justícia

D'altra banda, Pujol s'ha queixat de la seva "indefensió" davant les informacions que van apareixent sobre la seva presumpta implicació en el cas ITV, pel qual podria ser imputat, tot i que fins ara no ha rebut "cap notificació". Pujol espera que no se l'imputi "perquè no hi ha fonament" i "seria injust". A més, ha sortit en defensa dels seus germans que també apareixen esquitxats per altres casos: "Pels meus germans jo poso la mà al foc, encara que em cremi". Segons el secretari general de CDC, la proliferació d'investigacions sobre la família Pujol "no és casual", sinó que "respon a una estratègia" per debilitar el procés català.

stats