Política 24/05/2019

Oriol Pujol queda ingressat a la presó de Brians 1 després de la revocació del seu tercer grau

L'ex secretari general de Convergència ha rebut la resolució avui a les 10 h

Ara
2 min
Oriol Pujol sortint de la presó de Brians el passat 29 de març

BarcelonaL'exdiputat de CiU Oriol Pujol ha quedat ingressat aquest divendres al centre penitenciari Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), després que el jutjat de vigilància penitenciària número 2 de Barcelona hagués revocat la seva classificació en tercer grau, segons la secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pujol ha passat la nit a la presó de Brians 1 i al matí ha quedat ingressat en aquest centre en compliment de la resolució judicial, on continuarà reclòs. Els serveis penitenciaris han rebut la resolució a les 10 del matí, dues hores després de l'hora prevista per a les sortides laborals diàries del tercer grau, si bé en aquest cas Pujol s'ha quedat al centre a l'espera que es comuniqués oficialment la decisió.

La sentència argumenta que "no feia ni dos mesos" que havia entrat a la presó

Des del 29 de març passat, l'exdiputat convergent Oriol Pujol era en un centre obert, on només havia d'anar a dormir per complir la condemna de dos anys i mig de presó de l'Audiència de Barcelona per haver cobrat a canvi d'afavorir un empresari amic seu en la concessió d'estacions d'ITV. Els tècnics de tractament de la presó de Brians van donar a Pujol directament el règim de tercer grau, en una decisió que va recórrer la Fiscalia. Considerava que es tractava d'una situació "privilegiada" que acabava transmetent la sensació que "és rendible delinquir". Finalment, una jutge li va donar la raó i va ordenar que Pujol ingressés a la presó.

La resolució de la magistrada també recorda que el tercer grau penitenciari només es pot concedir als interns que han complert una quarta part de la condemna entre reixes, tret de casos excepcionals, i descarta que aquest sigui el cas de Pujol. L'escrit retreu a la junta de tractament i als Serveis Penitenciaris de la Generalitat que concedissin el tercer grau a Pujol quan "no feia ni dos mesos" que havia ingressat a la presó. A més, argumenta que amb tan poc marge els tècnics no havien tingut temps d'avaluar el grau de reinserció de Pujol ni la seva resposta durant els primers permisos penitenciaris que se li concedissin.

stats