CONSULTES INDEPENDENTISTES
Política 03/02/2011

Oriol Pujol marca perfil propi i votarà "sí" a la independència en no tenir el "dilema" de Mas

"Tinc una responsabilitat a CiU, però puc actuar amb llibertat de consciència votant el que em sembli millor", ha assegurat el secretari general adjunt de CiU

Redacció
1 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, té decidit anar a votar "sí" a la independència de Catalunya el pròxim 10 d'abril, en la consulta convocada a la ciutat de Barcelona, ja que en el seu cas no "arrossega el dilema" del president de la Generalitat, Artur Mas. Mas encara està dubtant sobre si acudir aquell dia a les urnes per pronunciar-se sobre la independència de Catalunya perquè, si bé com a ciutadà ja ha explicat que votaria "sí" en un referèndum d'aquestes característiques, la seva nova responsabilitat com a president català l'obliga a representar els més de set milions de ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo hi aniré i votaré que sí. Jo vull donar la meva opinió. No arrossego cap dilema. Tinc una responsabilitat a CiU, però puc actuar amb llibertat de consciència votant el que em sembli millor", ha afirmat Pujol en declaracions a Ràdio Estel recollides per EFE. "Jo crec que qualsevol nacionalista té aquest anhel en algun punt del seu cap", ha afegit.

Quant a la proposició de llei impulsada per Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a favor de la declaració d'independència de Catalunya, Pujol ha advertit que abans de poder ser tramitada caldrà esperar l'"informe jurídic de la mesa del Parlament". "A partir d'aquí, si això veu la llum positivament, tots els grups de la cambra hauran de dir quin és el seu parer", ha explicat Pujol, que ha avançat que CiU "esperarà" a conèixer les conclusions de l'informe jurídic per pronunciar-se sobre el sentit del seu vot.

stats