Política 14/08/2014

Ortega es matisa: "El Govern treballa per poder votar el 9-N"

La vicepresidenta evita parlar d'ajornar la consulta si el TC la tomba i anuncia que al setembre citarà el bloc del dret a decidir i el PSC per explicar-los els detalls logístics de la cita de novembre

Ara
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha matisat aquest dijous les reflexions que va fer fa dos dies en el sentit que si el Tribunal Constitucional (TC) tombés la consulta del 9 de novembre s'haurà d'"ajornar" aquesta cita amb les urnes. En declaracions a TV3, Ortega ha partit del mateix raonament –un avís a Madrid: "Reitero i mantinc que si algú es pensa que prohibint la consulta matarà els anhels dels catalans de votar, s'equivoca"– però aquest cop ha eludit concretar si el Govern renunciarà a posar urnes si topa amb un veto del TC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El Govern treballa per poder votar el 9-N", ha sentenciat Ortega. Aquesta és la consigna llançada pel president de la Generalitat, Artur Mas, després d'uns dies de tensió amb ERC i la resta de forces del dret a decidir, crítiques amb les especulacions des del Govern sobre la possibilitat de posposar la consulta davant les traves legals de l'Estat. S'ha mostrat partidària de "fer els passos a mesura que es vagin produint els esdeveniments", sense "posar la bena abans de la ferida". Si la consulta és recorreguda, ha recordat, Mas convocarà els partits del dret a decidir per pensar com respondre-hi.

Ortega ha deixat clar, però, que les seves paraules de dimarts no eren discordants amb el que pensa Mas: "No hi ha cap alarma, a algú li costarà trobar esquerdes entre Mas i jo", ha remarcat. Seguint el fil argumental expressat un dia abans per Mas a Talamanca (Bages), Ortega ha subratllat que "l'únic pla és poder votar". "Treballem per poder votar el 9-N, i ho hem de fer bé", ha insistit Ortega, que a principis de setembre convocarà tots els partits que hagin votat la llei de consultes per explicar-los el dispositiu logístic. "Tot estarà preparat per poder votar", ha assegurat la vicepresidenta, que calcula que Mas signarà el decret de convocatòria abans de la Mercè.

stats