Política 18/06/2013

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir es posarà en marxa el 26 de juny

Homs calcula que la plataforma comptarà inicialment amb unes 25 entitats "de signe molt divers"

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl Pacte Nacional pel Dret a Decidir, una plataforma transversal de treball conjunt entre partits i entitats per preparar la consulta d'autodeterminació a Catalunya, es posarà en marxa amb una reunió el 26 de juny. Així ho ha anunciat aquest dimarts el conseller de la Presidència, Francesc Homs, que ha especificat que la trobada tindrà lloc al Palau del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Inicialment, segons calcula el Govern, el Pacte comptarà amb la participació d'unes 25 entitats i organitzacions "de tota mena", en representació d'una "gran pluralitat" ideològica. La xifra es podrà anar ampliant perquè el Pacte s'obrirà a més adhesions. Aquesta llista inicial respon al llistat d'entitats proposades per cada grup parlamentari interessat a participar-hi.

Homs ha evitat donar per fet que el PSC hi prendrà part, però ha recordat que els socialistes ja participen en la comissió parlamentària sobre el dret a decidir. "Ens agradaria que hi fos el PSC", ha afirmat Homs, que ha posat de relleu que al Pacte s'hi sumaran entitats "de signe molt divers" i, per tant, no només encotillades en l'espectre sobiranista, que tenen en comú el "principi democràtic" de defensa del dret a decidir. De cara a la reunió del 26 de juny, es lliurarà a les entitats participants l'informe de l'Institut d'Estudis Autonòmics que il·lustra la "legalitat" de la consulta.

stats