Cas Ayuso

La parella d'Ayuso es querella contra la fiscal en cap de Madrid per revelació de secrets

González Amador ataca el ministeri públic pel comunicat que va fer per desmentir la presidenta madrilenya

3 min
La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, en una compareixença

MadridAlberto González Amador, parella d'Isabel Díaz Ayuso, ha presentat una querella contra la fiscal en cap de Madrid, Pilar Rodríguez, i el fiscal de delictes econòmics, Julián Salto. El motiu, la nota informativa que va publicar el ministeri públic per desmentir la presidenta de la Comunitat de Madrid. Ayuso va negar categòricament el frau fiscal de la seva parella després que es publiqués que la Fiscalia de Madrid l'havia denunciat per haver ocultat uns ingressos que va obtenir com a comissionista en contractes de mascaretes durant la pandèmia per pagar 350.000 euros menys en impostos. Segons ha avançat El Español i confirmen fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) a l'ARA, González Amador ha registrat una querella per una suposada revelació de secrets dels responsables del ministeri públic.

"El 2 de febrer el lletrat defensor d'Alberto González Amador es va posar en contacte, a través de correu electrònic, amb la Fiscalia Provincial de Madrid (12.45 hores) per proposar un pacte amb el ministeri fiscal a fi de reconèixer els fets delictius i conformar-se amb una determinada sanció penal", deia el comunicat denunciat emès el 14 de març. El fet que la Fiscalia fes pública aquesta comunicació suposa un delicte, a parer de González Amador. La querella està presentada, però encara no admesa a tràmit. Ara bé, González Amador no és l'únic que hi veu delicte. El Col·legi de l'Advocacia de Madrid (ICAM) ha anunciat que també es querellarà contra el ministeri públic pel mateix motiu.

En un comunicat d'aquest dimecres, l'ICAM diu que "es personarà com a part presentant querella en els pròxims dies contra autor desconegut dels fets". A diferència de González Amador, el Col·legi de l'Advocacia de Madrid no assenyala Rodríguez i Salto –que són aforats, i és per això que la querella està en mans del TSJM–, sinó que insta a esbrinar l'autoria dels fets. La decisió de l'ICAM de presentar querella arriba després que un jutjat d'instrucció de Madrid hagi decidit obrir diligències prèvies per la denúncia que va presentar l'ICAM fa dues setmanes contra la mateixa nota informativa de la Fiscalia pel fet que recollia "dades concretes de comunicacions d'un lletrat en el marc d'un procés de conformitat en curs".

Abans d'aquestes denúncies i querelles, la mateixa Ayuso va posar en el punt de mira la fiscal en cap de Madrid perquè va ser directora general al ministeri de Justícia durant l'etapa del socialista José Luis Rodríguez Zapatero al govern espanyol. Una insinuació en línia amb el relat de la líder del PP madrileny, que sosté que la investigació a la seva parella forma part d'una campanya de l'Estat contra ella. Tanmateix, González Amador està imputat per frau fiscal i falsedat documental per un jutjat de Madrid, que l'ha citat a declarar el 20 de maig. Els moviments d'Ayuso han rebut resposta des de la Moncloa i el ministre de Justícia, Félix Bolaños, ha denunciat una "campanya" contra fiscals, funcionaris i periodistes per part del PP.

No passa factura a Ayuso

Segons una enquesta de GAD3 encarregada pel PP de Madrid, les informacions sobre la parella de la presidenta no li passen factura. Ayuso aconseguiria quatre escons més que en les anteriors eleccions autonòmiques, que va guanyar per majoria absoluta. Passaria a tenir 74 escons i un 51% dels vots, gairebé quatre punts més. En declaracions als passadissos del Senat, el número dos del PP de Madrid, Alfonso Serrano, ha donat les gràcies "al PSOE i a l'esquerra política i mediàtica" per haver-los ajudat a millorar resultats amb aquesta "campanya infame" contra Ayuso, que "no només no ha calat" sinó que ha provocat un increment del suport als populars.

L'enquesta feta pública aquest dimecres evita preguntar pel cas que afecta la presidenta madrilenya, però sí que ho fa sobre les sospites del PP pels contactes de Begoña Gómez –parella de Pedro Sánchez– amb empresaris. Un 68% creuen que se l'hauria d'investigar i un 60% opinen que existeix una responsabilitat del president del govern espanyol. Serrano ha negat que es pugui equiparar el cas de Gómez amb el de la parella d'Ayuso i ha rebutjat valorar-lo perquè és un "particular que no té res a veure amb la gestió pública". També ha denunciat que Sánchez no doni explicacions i tingui com a resposta l'atac a Ayuso.

L'estratègia de contraatacar amb la dona del cap de l'executiu espanyol l'han fet servir reiteradament la presidenta madrilenya i el PP quan se'ls han demanat explicacions pel frau fiscal de González Amador, un cas sobre el qual Ayuso rebutja parlar des que està judicialitzat i en el qual la direcció dels populars ha tancat files. Alberto Núñez Feijóo ha tornat a demanar explicacions a Sánchez en una entrevista a Antena 3 pels contactes de Gómez, que implicarien a parer seu un conflicte d'interessos del cap de l'executiu espanyol, i ha obert la porta a fer-lo comparèixer a la comissió d'investigació del Senat. El president del PP l'ha acusat de limitar-se a "posar un ventilador" i "ficar-se amb una presidenta de comunitat autònoma".

stats