Ayuso denuncia una operació d'Estat contra ella: "És una inspecció fiscal salvatge a un particular perquè és la meva parella"

La presidenta madrilenya nega el delicte fiscal i afirma que l'Agència Tributària deu 600.000 euros a la seva parella

4 min
La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, arribant avui a Leganés per celebrar un consell executiu extraordinari.

MadridDavant l'allau de publicacions de les últimes hores que assenyalen la seva parella per la denúncia que té per frau fiscal, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha comparegut per defensar-la i per denunciar una operació d'Estat contra ella i el seu entorn. "És una inspecció fiscal salvatge i fora de mare contra un ciutadà assetjat per l'Estat perquè és la meva parella", ha dit visiblement nerviosa i amb la veu entretallada. Ayuso ha afirmat que és exactament el contrari del que diu la Fiscalia i que és l'Agència Tributària la que li deu 600.000 euros a la seva parella. També ha defensat que Alberto González Amador, el seu nòvio, va adquirir el pis en què ara viuen "temporalment" de manera completament legal mitjançant una hipoteca. "Potser quan li tornin els 600.000 euros el podrà comprar", ha afegit.

Ayuso defensa la parella: "És una inspecció fiscal salvatge contra un ciutadà assetjat per l'Estat"

Per a Ayuso tot és una operació política orquestrada des de l'Estat per destruir-la, i ha reclamat a Pedro Sánchez que es relaxi. "El president del govern, que està assegut sobre la corrupció política i econòmica, busca desestabilitzar-me a través de la meva destrucció personal, però aquí l'únic destruït és ell", ha advertit. La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha respost en declaracions als mitjans a la tarda que la versió d'Ayuso és "absurda" i ha argumentat que si el cas ha sortit a la llum és perquè la fiscalia ha presentat una denúncia als jutjats. "S'està produint una investigació que afecta una persona molt pròxima a ella i el que requereix és donar explicacions" en lloc d'intentar espolsar-se la culpa atacant a tort i a dret, ha dit. Montero ha defensat "de forma contundent" la feina de l'Agència Tributària i ha instat Ayuso a dimitir.

La política popular ha precisat que la inspecció fiscal correspon a uns anys en què ells dos no eren parella i ha ironitzat dient: "A partir d'ara, quan vulgui tenir una relació hauré de preguntar si ha tingut inspeccions d'Hisenda i si té el carnet de vacunació". "És un cas tèrbol de tots els poders de l'Estat contra un ciutadà particular", ha insistit Ayuso abans de demanar a Sánchez que se'n vagi de "vacances a la República Dominicana", en referència a una ruta comercial de l'aerolínia rescatada amb fons públics Air Europa.

Precisament en aquesta operació pretén centrar ara el PP els seus atacs contra Sánchez. Després de la sessió de control al Congrés, en què el president del govern espanyol ha demanat la dimissió d'Ayuso per la denúncia contra el seu nòvio, fonts del partit han advertit que això habilita els populars a atacar pel flanc de la parella del líder socialista, Begoña Gómez. El PP sosté que les informacions que apunten a la dona de Sánchez per haver-se reunit amb el conseller delegat de Globalia, Javier Hidalgo, companyia propietària d'Air Europa i que té vinculació amb un investigat de la trama Koldo, revela un "conflicte d'interessos" de Sánchez.

De fet, poc després de l'acarament entre Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, els populars han anunciat que aquest dijous registraran una denúncia davant l'Oficina de Conflictes d'Interessos contra el cap de l'executiu espanyol. El partit creu que no hauria d'haver participat en els consells de ministres que van aprovar ajudes a Air Europa pels "vincles de naturalesa econòmica i professional amb la seva dona". "El PP arribarà fins al final per aclarir el paper del president, del seu govern, del seu partit i també del seu entorn personal", avisa el partit de Feijóo. Fonts del PSOE, que no neguen la reunió, defensen que no hi ha cap informació que demostri que la dona de Sánchez va mediar en el rescat de l'aerolínia.

Sessió de control

Sánchez, que ahir va guardar un sorprenent silenci sobre el cas, aquest dimecres s'ha jugat el tot pel tot durant la sessió de control en una resposta a Feijóo sobre el cas Koldo. "Siguin coherents. Vostès van demanar la dimissió de la directora general de la Guàrdia Civil per un cas que afectava la seva parella i que va ser arxivat. Sigui valent i tingui coratge. Li exigeixo que demani la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, encara que això li costi el càrrec", li ha etzibat enmig dels crits de la bancada popular. En efecte, María Gámez va dimitir per un cas que va acabar sent arxivat per un error processal.

Sánchez a Feijóo: "Exigeixo que demani la dimissió d'Ayuso"

Feijóo, que ha donat a entendre que s'esperava el contraatac de Sánchez, ha volgut quedar com un moderat davant l'agressivitat del president espanyol. "No hauria de ser més prudent? Vostè ha comès un gravíssim error en aquesta sessió de control. I segur que a casa seva no estan gaire contents", ha respost advertint que el PP posaria el focus en la seva dona.

Feijóo i el narco

La insinuació sobre la seva parella durant la sessió de control encara ha encès més l'ànim de Sánchez, que ha insistit a demanar la dimissió d'Ayuso i ha recorregut a la coneguda relació de Feijóo amb el narco gallec Marcial Dorado. "Al meu partit vostè no hauria arribat ni a regidor de poble", li ha respost amb un evident to de menyspreu. Fonts de Génova repliquen que el fet que Sánchez recorri a Marcial Dorado per atacar Feijóo evidencia la seva "desesperació". "Està desbordat anímicament", asseguren.

stats