Crònica

Simón-Illa-Vergés, retrobament sense mascareta ni gel hidroalcohòlic

Simón és a Barcelona per participar en un congrés d'epidemiologia

2 min

BarcelonaFaltaven deu minuts per a les 13 h quan, al Parlament, dues persones de l’equip de Salvador Illa han arrencat a córrer cap a l'escala noble de la cambra. Es dirigien a cuitacorrents a donar la benvinguda a un convidat ben singular: Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries i una de les cares més visibles durant la pandèmia de covid-19. Mentre al ple acabava el debat sobre el Codi de Finances Públiques de la Generalitat, Simón enfilava a pas lleuger cap al despatx dels socialistes. Allà l’esperava el seu antic cap: l’exministre de Sanitat Salvador Illa, a qui ara ja no preocupen la corba de contagis o les PCR, sinó fer oposició al Govern de Pere Aragonès (que en la sessió de control ha rebut de valent per la seva gestió de la sequera).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Simón ha aprofitat una estada a Barcelona per motius professionals per fer una visita a la cambra catalana. Sense mascaretes ni distàncies de seguretat, el metge ha pogut abraçar-se amb totes les autoritats que s’han acostat a saludar-lo abans que li fessin una petita ruta pel Palau del Parlament. Proper i cordial, Simón ha explicat als periodistes la raó de la seva visita a Barcelona: participa en la Conferència Científica Europea sobre Epidemiologia Aplicada a les Malalties Infeccioses (ESCAIDE), que entre aquest dimecres i divendres reunirà experts de tot el món en salut pública a la Fira de Barcelona. Simón ha celebrat que el congrés, que manté el format híbrid i el presencial, es faci enguany a la capital. "Millor que Estocolm", ha comentat, sobre la seu que va acollir-lo l’any passat.

Acabat el ple, la comitiva que acompanyava Simón ha rebut dues noves incorporacions. S’hi ha acostat la presidenta del Parlament, Anna Erra, però també l’exconsellera de Salut Alba Vergés, ara vicepresidenta de la cambra catalana, amb qui Simón va mantenir una relació professional força estreta durant la pandèmia. Van ser hores de reunions telemàtiques, moments crítics amb milers de morts i decisions complicades, com el confinament o el toc de queda. Avui, quan el covid-19 ja no emplena UCIs ni espanta més que la grip, Vergés i Simón s’han saludat efusivament al Saló Rosa del Parlament. "Quantes vegades ens vam veure a través d’una pantalla!", ha recordat Simón. Fonts de l’entorn de Vergés apunten, però, que no era la primera vegada que es veien en persona.

El Parlament ple a vessar de diputats, visites i grups de joves que ha vist Simón contrasta amb l'edifici mig buit en què es va convertir en els moments més durs de la pandèmia, amb reducció d’aforaments als plens, comissions per videoconferència i vots telemàtics. Aquest dimecres, fins i tot el diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas s’ha pres la confiança d’oferir llaminadures a l’hemicicle i als passadissos per celebrar el seu aniversari. Impensable en un hemicicle on el 2020 tothom extremava les precaucions i procurava, per si de cas, tenir sempre a mà una ampolla de gel hidroalcohòlic.

stats