Política 07/01/2020

Junqueras, Puigdemont i Comín ja tenen bústia i fitxa a la web del Parlament Europeu

L'Eurocambra va rebre aquest dilluns la notificació de la JEC que informava sobre la inhabilitació del líder d'ERC

Aïda Sánchez
2 min
El Parlament Europeu assigna una bústia i una fitxa a la web a Junqueras

Brussel·lesLes formalitats perquè Oriol Junqueras pugui esdevenir eurodiputat el dilluns 13 de gener continuen. Si aquest dilluns eren en forma de document intern, aquest dimarts al matí ja han pres un caràcter públic a l'assignar al líder d'ERC una bústia i una fitxa a la web del mateix Parlament. Uns tràmits que l’Eurocambra també ha seguit per a Carles Puigdemont i Toni Comín, que aquest dilluns van finalitzar el procés d'acreditació.

Bústia d'Oriol Junqueras

El Parlament Europeu ha admès aquest dimarts –fins ahir ho negava– haver rebut la notificació de la Junta Electoral Central (JEC) que li comunica la pèrdua de la condició d'eurodiputat d'Oriol Junqueras. A més, la JEC ha emès un comunicat aquest dimarts en què afirma que ho va notificar el 3 de gener, immediatament després d'haver pres la decisió. "Les notificacions al Parlament Europeu van ser remeses a les dues adreces electròniques facilitades per la Unió Europea [...]. Consta recepció del Parlament Europeu de totes dues i lectura d'una d'elles a les 10.10 del dia 6 de gener del 2020", afirma el text.

Bústia de Carles Puigdemont

Tot i haver estat informats, fonts oficials del Parlament Europeu mantenen que esperaran la decisió del Tribunal Suprem, que s'espera per als pròxims dies i, per tant, es limiten a seguir la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del 19 de desembre. Segons la sentència, Oriol Junqueras hauria d’haver comptat amb immunitat i haver estat considerat eurodiputat a partir de la publicació dels resultats electorals, el 13 de juny del 2019.

D'aquesta manera, el Parlament Europeu reconeix els tres polítics catalans com a eurodiputats i continua amb el procés habitual quan s’incorporen nous membres a la cambra. Està previst que dilluns el president del Parlament Europeu, David Sassoli, doni la benvinguda als nous eurodiputats durant l’obertura de la primera sessió plenària de l’any.

Bústia de Toni Comín
stats