Política 17/03/2015

Reconeixement del Parlament a les vuit primeres diputades

Coincidint amb el 35è aniversari de les primeres eleccions democràtiques, Núria de Gispert s'ha referit a la paper que van jugar les guardonades en la recuperació de la democràcia i l'autogovern

Acn
1 min
Les vuit guardonades amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert /PARLAMENT

BarcelonaEl Parlament ha acordat atorgar la medalla d'honor en categoria d'or a les primeres vuit diputades de la història del parlamentarisme català: Rosa Barenys, Maria Dolors Calvet, Teresa Eulàlia Calzada, Concepció Ferrer, Helena Ferrer, Marta Mata, Trinitat Neras i Assumpció Sallés. Tal com ha assenyalat la presidenta de la institució, Núria de Gispert, les vuit dones seran guardonades "pel seu caràcter pioner i per la seva implicació en aquells anys inicials de la recuperació de la democràcia i l'autogovern". L'anunci del premi ha coincidit amb el 35è aniversari de les primeres eleccions democràtiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Mesa del Parlament ha avalat la distinció d'aquest guardó per unanimitat en la seva reunió ordinària d'aquest dimarts. El lliurament de les medalles tindrà lloc al setembre, en el marc dels actes de la Diada de l'Onze de Setembre.

stats