CONSULTES D'INDEPENDÈNCIA
Política 10/04/2011

CiU, ERC i SI reclamen anar més enllà després de la consulta

Els representants polítics amb representació al Parlament i a l'Ajuntament de les tres formacions es feliciten per la participació

S.s./o.m.
1 min

BarcelonaRepresentants de les formacions polítiques al Parlament i a l'Ajuntament de Barcelona han celebrat ràpidament els resultats de participació a la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Oriol Pujol (CDC) ha assegurat que han "pres nota" dels resultats i que "faran bandera" del dret a decidir. El representant convergent ha manifestat que "hi ha un moviment tectònic a favor de la normalitat democràtica de les consultes" i ha cridat als organitzadors que "heu donat una lliçó a tothom que es reia de com es feien les consultes". Pujol assegura que ha compartit els resultats "immediatament" amb el president de la Generalitat, Artur Mas. El polític ha aprofitat per tornar a reclamar el pacte fiscal en la línia del dret a decidir.

També ha parlat el candidat d'Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, qui ha insistit que ara han de ser les institucions "les que s'involucrin en processos de referèndum com aquest". Aquesta consulta ha recollit "més vots que PSC i ICV junts", ha recordat el republicà.

Uriel Bertran (Solidaritat) considera que qui vulgui banalitzar la consulta ha de saber que la seva opció és més minoritària, mentre que el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Santiago Espot, ha rememorat la consulta d'Arenys i ha criticat l'actitud de l'Ajuntament de Barcelona vers la consulta.

stats