Política 22/08/2016

Pascal: "Ens tornarem a quedar coixos si tenim la qüestió de confiança aprovada, però no els pressupostos"

La coordinadora general del PDC demana a la CUP que "no utilitzi" el RUI per a la negociació dels comptes

Ara
2 min
Marta Pascal

Barcelona"L'independentisme no està fatigat, però la política no ho posa fàcil al ciutadà". Així s'ha expressat aquest matí la coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha lamentat que les dificultats per aprovar els pressupostos o certes votacions donen una "imatge poc encoratjadora".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Pascal, la qüestió de confiança "ha d'anar bé per donar sortida a l'11-S" i ha reivindicat que "els pressupostos incorporen peces clau del procés i van lligades a com construïm l'estat". "Una cosa ha d'anar vinculada a l'altra", ha insistit, i ha afegit que "si tenim la qüestió de confiança aprovada i no els pressupostos, ens tornarem a quedar coixos".

El RUI, "una possibilitat"

Com un dard a la CUP, Pascal ha expressat que cal concentrar-se a "debilitar l'estat" i deixar-se de "tonteries lligades al partidisme". En la mateixa línia, s'ha preguntat què és més important per als cupaires, "la ideologia o el terme 'nacional'". "La confiança no es negocia: es té o no es té. I jo espero que la tinguin", ha insistit.

Pel que fa al referèndum unilateral d'independència (RUI), Pascal ha defensat que "és una possibilitat", però ha demanat no ser "esclaus del 'processisme'". Com un altre atac a la CUP, ha demanat que "no s'utilitzi" per a la negociació dels pressupostos.

Castellà avisa d'un conflicte a Junts pel Sí

Per una altra banda, el líder de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha avisat aquest dilluns en una entrevista a Europa Press que hi haurà un conflicte dins a Junts pel Sí (JxSí) si el nou Partit Demòcrata (el partit en què s'ha refundat Convergència) no renuncia al seu nom.

"No tindria sentit que la nova CDC comencés un conflicte amb un dels socis que té dins de JxSí", ha destacat, asseverant que si finalment els convergents adopten el nom de Partit Demòcrata formalment (està pendent de registre) significarà que "anteposen" l'interès de partit a l"'estabilitat" de JxSí al Parlament.

stats