Política 19/06/2012

Patxi López demana a les víctimes de l'atemptat d'Hipercor que l'oblit no absolgui els terroristes

El lehendakari ha destacat en un acte commemoratiu que les víctimes són un referent "moral" i que han d'evitar el revengisme però no oblidar

Efe
1 min

BarcelonaEl lehendakari Patxi López ha elogiat aquest dimarts el paper de les víctimes del terrorisme, perquè mai no han caigut en la temptació de l'ira ni de la revenja, i els ha demanat la seva col·laboració per evitar l'oblit, perquè aquest no suposi l'absolució de les responsabilitats dels terroristes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte a Barcelona per commemorar el 25è aniversari de l'atemptat d'Hipercor, que es va saldar amb 21 víctimes mortals i 41 ferits, López ha destacat que les víctimes s'han convertit en un referent "moral" i de "resistència cívica contra l'oblit" i els ha elogiat per no caure en el revengisme, malgrat que han hagut de suportar "menyspreus, silencis llargs i oblits eterns".

La convivència, ofrena a les víctimes

López ha destacat que, per primera vegada en un homenatge a les víctimes d'Hipercor, aquest any poden "per fi" fer la "millor ofrena" a les víctimes: haver guanyat el terrorisme. "Hem creuat la frontera del passat. Ara hem de fer-ho irreversible [la fi el terrorisme] i guanyar la convivència", ha apuntat el lehendakari, que ha demanat la col·laboració de les víctimes perquè els atemptats comesos per ETA no caiguin mai en l'oblit.

"Si oblidem, no haurà succeït i l'assassí deixarà de ser-ho", ha advertit López, que ha sentenciat que la societat espanyola no pot renunciar a la justícia.

stats