Política 10/05/2021

El PDECat ajorna un mes l'elecció de la seva direcció

L'assemblea decidirà aquest cap de setmana la nova estructura de l'organització i el seu rumb polític

2 min
Marc Solsona, portaveu del PDECat

El PDECat té previst aquest cap de setmana un congrés extraordinari per reformar l'estructura del partit després de quedar-se fora del Parlament i marcar el rumb ideològic de la formació. Tot i que d'entrada estava previst renovar també aquest cap de setmana la direcció del partit, finalment no serà així: es trasllada l'elecció concreta dels càrrecs unes setmanes més endavant, aproximadament un mes. En una roda de premsa aquest dilluns, el portaveu del PDECat, Marc Solsona, ha explicat que hi havia esmenes que demanaven retardar la votació de les candidatures i que s'han acceptat per "afavorir el debat".

Després del congrés, doncs, s'obrirà un termini perquè, qui vulgui, es presenti a dirigir el partit, ja que tot apunta que David Bonvehí no seguirà a la presidència. "El PDECat ha d'utilitzar els seus millors lideratges en aquest moment, la gent necessita un partit que digui coses serioses, no només retòrica o realisme màgic", ha expressat el portaveu, que alhora és un dels aspirants a liderar el partit.

Setmanes enrere El Periódico va avançar que Solsona es postulava per ser secretari general i que l'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega l'acompanyaria a la presidència fent tàndem. Tanmateix, fa uns dies la mateixa Ortega va publicar a Twitter que renunciava a fer aquest pas, de manera que ara no hi ha una renovació clara a la vista. L'exconsellera i candidata del PDECat el 14 de febrer, Àngels Chacón, no preveu optar a un càrrec de màxim nivell orgànic al partit, ja que la seva intenció fins ara era tornar a treballar en el món privat. Tanmateix, aquest dilluns, en una entrevista a Nació Digital, Bonvehí no tanca la porta a la possibilitat que ella acabi fent el pas.

Estratègia de "precampanya" d'ERC i Junts

Pel que fa a la situació de les negociacions per fer govern, Marc Solsona ha acusat Esquerra i Junts de situar-se en una estratègia de "precampanya" i no pensar en el "país". "Queden 16 dies per entrar en un escenari de noves eleccions i de moment hi ha més voluntats que realitats: passi el que passi serà el contrari del que hauria de passar en un país normal en plena crisi", ha expressat.

Si hi ha repetició electoral, en tot cas, Solsona ha mostrat el convenciment que el PDECat hi seria com a candidatura, malgrat que el 14-F va quedar a les portes de tenir representació parlamentària. "Som un partit polític i en qualsevol contesa electoral el PDECat hi serà", ha dit. Per a Solsona, Esquerra i Junts "desconfien" l'un de l'altre i això es tradueix en una "pèrdua de referents i de possibilitats". "El que segur que no ve ara és un govern fort i estable", ha augurat, i també ha assegurat que el país continua "atrapat políticament" per la influència de la CUP.

stats