El PDECat no garanteix el suport a una investidura de Borràs perquè té un model "gairebé comunista"

Àngels Chacón acusa el partit de Carles Puigdemont de "semblar una còpia" de la CUP

, i
Ot Serra i Núria Orriols
2 min
La cap de llista del PDECat, Àngels Chacón, aquest matí davant del Congrés dels Diputats

BarcelonaDes de les portes del Congrés de Diputats, la candidata del PDECat, Àngels Chacón, ha posat en dubte el seu suport a una eventual investidura de Laura Borràs al Parlament, malgrat que recentment compartien files a la mateixa formació política. Si els de Carles Puigdemont queden primers a les eleccions, la cap de llista del Partit Demòcrata no ha garantit que els seus vots serveixin per fer Laura Borràs presidenta perquè, segons creu, Junts "sembla una còpia" de la CUP. Ha assegurat, fins i tot, que JxCat està defensant un model de país "gairebé comunista", en al·lusió a la proposta d'excloure les empreses de l'Íbex-35 de la contractació de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chacón ja ha criticat Junts per aquesta proposta durant el debat a la SER entre candidats d'aquest divendres el matí, en què li ha retret que vagi en contra d'empreses que donen llocs de treball, com Indra, que també cotitza a borsa. Arran de les crítiques, Borràs s'ha defensat assegurant que volen vetar les corporacions de la "llotja del Bernabéu" per "prioritzar" les petites i mitjanes empreses, "no les grans empreses catalanes".

La candidata del PDECat s'ha desplaçat a Madrid per demanar al govern espanyol que accepti el referèndum acordat i, juntament amb els diputats del partit a la cambra, ha desplegat una pancarta demanant "no normalitzar la repressió" davant el Congrés de Diputats. Tot i defensar la independència com a objectiu final, Chacón creu que s'ha de gestionar el mentrestant, que a parer seu també passa per negociar amb Madrid per aconseguir més recursos per a la Generalitat.

En una roda de premsa recent a Efe, Chacón va defensar participar en una negociació sobre el finançament autonòmic –seria "irresponsable", va dir, no fer-ho– i no va tancar la porta a explorar una reforma de l'Estat si això feia "menys dependent" Catalunya. Sí que va aparcar la unilateralitat a curt termini.

stats