Política 01/05/2019

Pedro Sánchez es reunirà la setmana que ve amb Casado, Rivera i Iglesias

Primer ho farà amb el president del PP, dilluns a les 13 h, i dimarts es reunirà amb el líder de Cs (11 h) i el de Podem (17 h)

Efe
2 min
Pedro Sánchez, en el míting del PSC a la Vall d'Hebron

MadridEl president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, mantindrà reunions a la Moncloa la setmana que ve amb els líders dels principals partits de l'oposició, Pablo Casado, Albert Rivera i Pablo Iglesias. La primera d'aquestes trobades serà amb el líder del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de Moncloa han confirmat que Sánchez es reunirà amb els tres dirigents entre dilluns i dimarts "per analitzar la situació política després de les eleccions generals del 28 d'abril".

Segons la informació facilitada pel govern espanyol, la primera de les reunions tindrà lloc dilluns que ve, 6 de maig, a les 13 hores, i serà amb el líder del PP, Pablo Casado.

El dimarts 7 Sánchez rebrà el líder de Ciutadans, Albert Rivera, a les 11 del matí, i el de Podem, Pablo Iglesias, a les 5 de la tarda.

Les reunions convocades pel cap de l'executiu espanyol tindran lloc vuit dies després de les eleccions generals que li van donar la victòria al PSOE, encara que els resultats l'obliguen a buscar suports en l'arc parlamentari.

Tant des del govern espanyol com des del partit socialista s'ha insistit aquests dies que es parlarà amb tots els grups polítics per buscar suports a la investidura de Sánchez.

La ministra portaveu en funcions, Isabel Celaá, va recordar aquest dimarts que la "vocació" de l'executiu és governar en solitari i va apel·lar a la "geometria variable", és a dir, a pactes diferents amb diverses forces polítiques, perquè tiri endavant la investidura i hi hagi una legislatura estable.

Rivera dirà a Sánchez que vol "liderar una oposició ferma"

Cs traslladarà al president espanyol en funcions la seva intenció de seguir a l'oposició. "Li direm a Sánchez que liderarem l'oposició i que farem una oposició ferma i amb sentit d'estat", asseguren fonts de la formació taronja, que també diuen que defensaran "les famílies de classe mitjana de les seves pujades d'impostos, i la igualtat i la llibertat a tots els racons d'Espanya".

stats