CANVI DE CICLE
Política 01/11/2012

Navarro aposta per "mantenir amb més bon estat del que estan avui" els ponts amb Espanya

El líder del PSC creu que Mas s'hauria de preocupar més dels empresaris que de la independència

Acn
2 min
La fotografia oficial de la candidatura per Barcelona del PSC per a les properes eleccions al Parlament al Pont del Potosí de Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de GramenetEl primer secretari i candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Pere Navarro, ha considerat que el president de la Generalitat, Artur Mas, s'hauria de preocupar més de la situació dels empresaris catalans que de la independència. Navarro ha estat aquest dimecres preguntat per les declaracions de Mas, qui en el seu viatge oficial a Rússia va dir que "la relació Rússia-Espanya és bàsicament una relació entre Catalunya i Rússia". Navarro ha fet broma que "els russos estaran molt preocupats per la independència" de Catalunya. Després de la fotografia oficial de la candidatura per Barcelona del PSC per a les properes eleccions al Parlament al Pont del Potosí de Santa Coloma de Gramenet, Navarro ha denunciar que "els 840.000 aturats no tenen cap resposta per part del Govern".

Navarro ha dit que s'han cuidar els ponts entre Catalunya i l'Estat i han "de conviure i compartir un mateix projecte". "Davant la radicalitat i propostes que ens volen portar a una independència i no sabem ni per quins camins ni amb quin final i davant un PP que vol recentralitzar l'Estat i tornar a l'Espanya dels 70, la nostra proposta federal és la que garanteix que Catalunya pugui compartir un projecte amb Espanya i que el projecte federal sigui compartit per Europa". "Els ponts que alguns volen i els interessa destruir, s'han de mantenir amb més bon estat del que estan avui", ha assenyalat.

Col·laboració entre administracions

Pere Navarro també ha destacat que els ponts entre la Generalitat i els ajuntaments estan trencats. De fet, ha criticat que la Generalitat confia molt poc en els ajuntaments i en el territori. "En un moment de dificultat, els ajuntaments, especialment els d'esquerres, han d'assumir les despeses socials més immediates que han de servir per cobrir a la gent que ho passa més malament i han de fer programes de reactivació econòmica i els ponts entre les administracions estan molt malmesos". Navarro espera que després de les eleccions al Parlament es puguin reconstruir aquest ponts com estaven quan governaven els socialistes.

stats