Política 12/11/2012

Pere Navarro veu poc "adequada" la comparació de Marcelino Iglesias entre el nacionalisme català i el nazisme

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat comparteix amb Iglesias la crida a la calma i a la sensatesa

Agències
1 min
Pere Navarro amb Marcelino Iglesias. ACN

BarcelonaPere Navarro, candidat socialista a la presidència de la Generalitat de Catalunya, ha dit aquest dilluns que la comparació entre els nacionalismes que va fer aquest diumenge l'expresident aragonès Marcelino Iglesias no va ser ''gaire adequada''. Navarro, però, ha justificat Iglesias i ha assegurat que volia dir que ''els nacionalismes a l'extrem porten molts problemes i desgràcies''.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els que volen posar fronteres volen anar cap enrere, i quan s'han posat fronteres a Europa i quan han guanyat a Europa els hipernacionalismes hi ha hagut molts desastres en aquest continent, i més de 100 milions de morts", va exclamar ahir Iglesias davant unes 550 persones en un míting amb Navarro i l'alcalde i cap de llista per Lleida, Àngel Ros.

Després d'aquestes declaracions, que van suscitar la polèmica a les xarxes socials i van situar Iglesias com un dels temes del dia, alguns dirigents del PSC van demanar a Twitter "prudència" i "no perdre el nord", i avui ha estat Navarro qui s'ha pronunciat sobre aquest tema.

El candidat del PSC, però, ha assegurat que comparteix la crida d'Iglesias a ''la calma i sensatesa'' per no ''tensar més les coses''.

Navarro ha fet aquestes declaracions en una entrevista a OndaCero en què ha defensat l'opció federalista del PSC i una política de reactivació econòmica sense retallades socials.

stats