Política 13/04/2015

El president del TC diu que l'estat autonòmic ha quedat "desbordat" i que "no seria insensat" reformar-lo

Pérez de los Cobos assegura en una entrevista al diari ABC que el tribunal s'ha vist obligat a tenir un "protagonisme excessiu" en els conflictes entre l'Estat i les comunitats

Ara
1 min
Francisco Pérez de los Cobos, en una imatge d'arxiu / ARA

BarcelonaEl president del Tribunal Constitucional (TC), Fancisco Pérez de los Cobos, ha assegurat en una entrevista publicada aquest dilluns al diari ABC que "la realitat de l'Estat autonòmic l'ha desbordat", i que "probablement "abordar la seva reforma no seria insensat", la qual cosa equivaldria a reformar la Constitució. El magistrat ha afegit que "la distribució competencial entre l'Estat i les comunitats s'ha manifestat com quelcom problemàtic i ha exigit un protagonisme excessiu del Tribunal Constitucional per la seva definició".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De los Cobos ha parlat també de l'actuació que va tenir l'alt tribunal en l'actuació del 9-N. Assegura que van "complir escrupolosament amb la funció constitucionalment assignada", i que "va ser molt costosa" la unanimitat que finalment van aconseguir per suspendre la convocatòria de la consulta. El magistrat creu també "que és factible trobar una solució" als problemes territorials si s'assumeix "la complexitat d'Espanya i de Catalunya i a partir del respecte a les regles de joc".

Preguntat sobre la possibilitat d'aplicar l'article 155 de Constitució, que estableix la suspensió de l'autonomia, el president del TC diu que "seria dolorós" veure'l aplicat, però que "sens dubte" és "un mecanisme de garantia".

stats