Política 23/11/2014

El CNI, la Moncloa, la Casa del Rei, Las Vegas Sands... Degoteig de desmentiments al 'petit Nicolás'

Ja en són set les institucions que han negat haver tingut cap tipus de contacte amb aquest jove de 20 anys, que va ser detingut (i posat en llibertat) per haver assegurat que era un assessor del govern espanyol

Ara / Agències
3 min

Barcelona / MadridLes declaracions de Francisco Nicolás Gómez, més conegut com 'el petit Nicolás', en les entrevistes a 'El Mundo' i a Telecinco en què revela suposats contactes amb altes esferes de l'Estat continuen aixecant polseguera. Els primers de desmentir les trobades relatades pel jove de 20 anys van ser, ahir, el govern espanyol i la Casa del Rei. Però aquest diumenge ha continuat el degoteig de desmentiments, i ja en són 7 els comunicats oficials que ha propiciat aquest jove de la FAES, que va ser detingut (i posat en llibertat) per haver assegurat que era un assessor del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El CNI nega que el 'petit Nicolás' fos un dels seus col·laboradors

El Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) ha negat haver encarregat cap "acció o activitat, relacionada o no amb les funcions i missions d'aquest Centre" i ha anunciat la possibilitat d'emprendre accions legals contra el noi.

En un comunicat aquest diumenge, el CNI assenyala que el director del centre, Félix Sánz Roldán, es posa "a disposició dels òrgans de control que la llei estableix per a donar fe" de la inexistència de la relació amb 'el petit Nicolás'.

A més, ha anunciat que els serveis jurídics del CNI han posat en coneixement de l'Advocacia General de l'Estat les declaracions públiques de Gómez Iglesias "per si poguessin ser constitutives de delicte, per tal que procedeixi en la forma que legalment correspongui".

El ministeris d'Economia i Defensa asseguren que no han posat cotxes a ningú que no siguin els seus alts càrrecs

Els dos ministeris han emès comunicats oficials aquest diumenge en què han assegurat que no han posat cotxes a disposició de ningú que no siguin els alts càrrecs del mateix ministeri, i han assegurat que no han tingut "cap tipus de relació professional" amb el noi.

La comunitat de Madrid diu que són "absolutament falses" les declaracions del jove

En un comunicat aquest diumenge, han negat rotundament les declaracions del 'petit Nicolás' al diari 'El Mundo' que es refereixen al president Ignacio González i a la seva família, i han lamentat que el diari publiqui aquestes declaracions "sense contrastar".

Nicolás Gómez "no ha estat mai al domicili del president de la comunitat de Madrid, Ignacio González, a Estepona (Màlaga), ni ha tingut cap relació amb aquesta persona, ni hi ha mantingut cap conversa", han informat en el comunicat.

El jove assegura durant l'entrevista haver celebrat un dels seus aniversaris a l'àtic de González.

Las Vegas Sands nega la presència del 'petit Nicolás' a les seves reunions

La companyia ha assegurat aquest diumenge que el noi "en cap moment ha estat present en les reunions relacionades amb el projecte" d'Eurovegas Madrid, segons el portaveu de la companyia David Hatchwell.

En l'entrevista a 'El Mundo', Gómez Iglesias assegura que va tenir "reunions amb Sheldon Adelson i amb Michael Leven", en què "la meva funció era escoltar, em deien Little Kennedy, i aportava la meva humil experiència".

La companyia nord-americana ha explicat que vol deixar "absolutament clar" que en cap moment aquest jove ha estat present en aquestes reunions i no va tenir ni té "cap vincle de cap tipus amb el projecte ni amb les persones que ho hem gestionat".

Las Vegas Sands afegeix que "la seva suposada presència en reunions per al projecte Eurovegas en una finca d'Esperanza Aguirre és fruit de la seva imaginació".

Hatchwell explica que "una tarda a la sortida d'una reunió a la secretaria de Comerç, se'ns va acostar un grup i ens van demanar fer-nos una foto, i per cortesia vam acceptar".

"És evident, ara, que el seu objectiu era aparentar algun tipus de relació amb el nostre equip. Estudiarem immediatament la presa d'accions legals perquè el nostre nom no estigui lligat a aquest personatge", conclou el comunicat.

stats