Política 12/05/2015

Un candidat d'EUiA a Figueres: "Digueu-li a en Nuet que he dit 'Cacaluña' amb 'ñ' de 'coñu'"

Òscar Ibarra, número cinc de Compromís per Figueres, desafia el coordinador d'EUiA: "Que m'obri un expedient disciplinari per malparlat i generar menyspreu a 'Cataluña'"

Ara
1 min
Òscar Ibarra, candidat de Compromís per Figueres

BarcelonaVa estar al centre de la polèmica de l'arrencada de la campanya electoral, però el número cinc en la llista de Compromís per Figueres no sembla disposat a deixar que les aigües baixin més tranquil·les i aquest dimarts ha decidit atiar el foc, obert quan Marina Pibernat va dir que els que critiquen l'Ada Colau són la "derechufa catalufa" i inflamat quan ell mateix va assegurar que la candidata s'havia "quedat curta". Ara Òscar Ibarra ha insistit en el seu to despectiu i desafiant: "Digueu-li a en Nuet que he dit 'Cacaluña' amb Ñ de 'coÑu' i que m'obri un expedient disciplinari per malparlat i generar menys preu [sic] a 'Cataluña'", ha escrit Iborra a Facebook.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que diumenge, en esclatar la polèmica, Nuet va anunciar l'obertura d'un expedient a Pibernat, candidata per Girona, les declaracions d'Iborra no han provocat cap mena de reacció de condemna en els diferents partits de la coalició. Pibernat va ser apartada de la candidatura, però Iborra continua sent el número cinc en la llista d'ICV-EUiA-Podem per Figueres. Aquest mateix dimarts Joan Herrera, coordinador nacional d'Iniciativa, ha assegurat a RAC1 que la seva formació no es planteja cap acció contra el candidat, a més d'insistir que "també insulten els que diuen 'Potemos'". El cert és que Iborra, que s'autoanomena 'Napoleon Bonaparte', ha deixat clar: "Jo no dimiteixo. Que ho faci abans en Santi Vila".

stats