Eleccions 22-M
Política 23/05/2011

La Manoli, la primera pirata catalana que es cola a un consistori

Pirates de Catalunya aconsegueixen el seu primer regidor a Catalunya i entren a l'ajuntament de Sant Fruitós del Bages. A Santa Coloma, un regidor pirata farà torns al consistori amb els altres membres de la coalició Gent de Gramenet. Els pirates barcelonins han tret 4.659 vots (0,77%)

Redacció
1 min
Manoli Martí, regidora pirata de St. Fruitós del Bages. Font: Bloc Pirata

BarcelonaLa Manoli Martin s'ha convertit en la primera regidora de Pirates de Catalunya en entrar a un ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El partit, que recull l'esperit del Moviment Pirata Internacional (PPI), era el número 2 de la coalició d'esquerres Imagina’t Sant Fruitós, que ha aconseguit l'11,66% dels vots.

Posant per bandera la defensa de la cultura lliure, la privacitat individual i l'impuls de la societat de la informació, el PPI té presència a més de 40 països i compta amb dos eurodiputats a Suècia i una cinquantena de regidors a Alemanya. A les municipals catalanes, la formació ha presentat llista a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Lleida i Mollet i diversos candidats han fet coalició amb d'altres partits a Reus (amb CUP Reus), Tarragona (amb CUP Tarragona), Santa Coloma de Gramenet (amb Gent de Gramenet) i Sant Fruitós de Bages (amb Imagina’t Sant Fruitós).

La Manoli serà la primera regidora pirata catalana, però no estarà sola del tot en la seva gesta. A Santa Coloma de Gramanet, la coalició s'ha emportat dos regidors, que faran torns entre els membres de la candidatura. Així, el pirata Aleix Madrid serà el segon regidor del partit a l'ajuntament durant un any.

A Barcelona, els pirates han aconseguit 4.659 vots, que significa el 0,77% de l'escrutini i el situa com l'onzè partit més votat.

Avui, els Pirates es feliciten a través de Twitter per l'1% de vot aconseguit arreu de Catalunya, malgrat haver fet una campanya amb un pressupost de només 1.000 euros.

stats