Política 09/05/2015

Ciutadans vol un Pla Hidrològic Nacional per "solidaritat amb tothom"

L'eurodiputat Javier Nart aposta per obrir el debat, respectant "el cabal mínim que ecològicament requereix l'Ebre"

Europa Press
1 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera. EFE

MadridL'europarlamentari de Ciutadans (C's) Javier Nart aposta per impulsar un Pla Hidrològic Nacional que sigui solidari "amb tothom" i "responsable". Així ho ha dit aquest dissabte, en un acte de campanya que s'ha celebrat a la capital aragonesa, en què també ha intervingut la cap de llista de la formació a les Corts d'Aragó, Susana Gaspar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Això de pensar que les coses pertanyen a qui les té sota seu em sembla un plantejament molt curt", ha destacat Nart, que ha afegit: "Nosaltres diem el que ens sembla raonable, diem el mateix a Aragó que a Catalunya, no tenim un llenguatge esquizofrènic. Hi ha partits que no diuen el mateix".

"Som solidaris amb tots els ciutadans i la nostra pàtria es diu ciutadania", ha remarcat. Preguntat sobre si seria partidari d'un transvasament de l'Ebre, ha respost que és necessari un Pla Hidrològic Nacional. "Deixem de tenir aquest sentiment patètic, a curt termini. El fonamental és un Pla Hídric Nacional solidari i responsable i no aquesta espècie de baralla", ha insistit.

Ha puntualitzat que aquest pla hauria d'estar elaborat per tècnics de "reconegut prestigi" que exposin les diferents consideracions. "Espanya no és la conca de l'Ebre, comença als Pirineus i acaba a Portugal", ha aclarit. Això significa, ha continuat, "solidaritat amb tots i responsabilitat amb l'Aragó". "Això no vol dir que l'Ebre hagi de ser espoliat. El cabal mínim que requereix ecològicament l'Ebre és intocable, i la resta, el que sigui necessari".

Ha considerat que a Espanya hi ha temes que han estat "enganxalls de demagogs" i aquest és un tema "tècnic, en què els polítics han d'escoltar els tècnics".

stats