Política 03/07/2014

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció estudia demanar la imputació dels 44 alcaldes investigats

Denuncia que la dona de Bustos, Montserrat Costa, també hauria cobrat de la Federació de Municipis

Sara González
1 min

SabadellLa plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix d'acusació popular en el cas Mercuri, ha assegurat que estudiarà en els propers dies si demana la imputació dels 44 alcaldes que estan sent investigats pel presumpte cobrament de sobresous. La jutge que instrueix la causa ha obert una peça separada per estudiar aquest assumpte però no ha fet, per ara, cap imputació en aquest cas derivat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'equip jurídic de la plataforma està estudiant si es pot considerar o no que aquestes retribucions vulneren la llei que estableix que un càrrec públic no pot cobrar dos sous públics. Si finalment consideren que hi ha motius per demanar la imputació, exigiran també que dimiteixen de les seves alcaldies. "No volem demanar una imputació temerària. Si no podem anar fins al final, farem una crítica de com aquestes estructures es creen amb interessos particulars", han assegurat els seus portaveus.

La plataforma ha denunciat també que els atestats policials apunten que Montserrat Costa, la dona de Manuel Bustos, també hauria cobrat de la FMC, tot i que estava contractada com a cap de gabinet de l'alcalde a l'Ajuntament de Sabadell. En concret, cobrava 2.600 euros mensuals per un contracte de tan sols 15 hores setmanals.

stats