Política 28/04/2015

El PNB denuncia a Estrasburg la negativa espanyola per integrar Mossos i Ertzaintza a la intel·ligència europea

L'eurodiputada Izaskun Bilbao considera "antic i passat de moda" el seu concepte d'Estat i seguretat

Europa Press
1 min
Seu del Parlament Europeu a Estrasburg, imatge d'arxiu /ARA

BilbaoL'eurodiputada del PNB i vicepresidenta del grup ALDE Izaskun Bilbao Barandica ha denunciat a Estrasburg "la negativa del govern espanyol a permetre accés directe" de l'Ertzaintza i Mossos d'Esquadra a les bases de dades del sistema Schengen. La dirigent basca ha dit que a Europa existeix "la coordinació com a base de la resposta contra el terrorisme internacional" i considera que es priva la intel·ligència europea "d'oïdes i ulls en aquests territoris perquè Espanya prioritza el seu concepte d'Estat i seguretat nacional antic i passat de moda sobre la coordinació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bilbao ha apuntat que la negativa de coordinació del govern espanyol "ha entorpit la lluita contra un altre terrorisme afortunadament desaparegut –en al·lusió a ETA– i s'ha fet servir per limitar l'operativitat i desacreditar el treball de les forces policials marginades". L'eurodiputada del PNB ha recordat que la policia catalana i la basca "tenen assignada la seguretat de deu milions d'europeus". "Mossos d'Esquadra i Ertzaintza són els ulls i les orelles de la intel·ligència europea en aquests territoris i volen aportar i rebre dades", ha afegit.

L'eurodiputada ha anunciat més iniciatives al Parlament Europeu per aconseguir que l'estat espanyol "sigui coherent amb les bases que les institucions comunitàries consideren necessàries per construir una veritable intel·ligència europea". EAJ-PNB vol saber si Brussel·les considera "coherent la negativa espanyola amb les propostes de més i millor coordinació entre totes les policies amb competències en matèria d'investigació criminal apareixen en totes les conclusions sobre la resposta que ha d'oferir Europa a l'amenaça del terrorisme internacional".

stats