Política 01/02/2015

Bertomeu, de Podem Barcelona: "CiU és casta i se l'ha de fer fora del Govern aquest 2015"

Carrega contra ERC per anar a "remolc d'una formació corrupta"

Efe
2 min
Marc Bertomeu representava la llista És clar que Podem, avalada per Pablo Iglesias, i ha estat escollit nou secretari general de Barcelona.

BarcelonaEl secretari general de Podem a Barcelona, Marc Bertomeu, ha qualificat CiU com "la casta" a la qual la seva formació espera "fer fora" del Govern en les pròximes eleccions catalanes del 27-S i ha criticat ERC per anar, segons Bertomeu, "a remolc d'una formació corrupta com és CiU".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bertomeu ha posat el cas Pujol com a exemple que, al seu parer, "la corrupció és el sistema en el qual ha funcionat" gran part de la política catalana i espanyola. S'ha mostrat escèptic amb el fet que el president de la Generalitat, Artur Mas, aporti dades rellevants en la seva compareixença al Parlament arran del cas Pujol, ja que creu que seguirà la "tònica" de l'expresident.

Bertomeu també ha mostrat els seus dubtes sobre el fet que Mas tingui cap mena de "voluntat política de rendició de comptes i autocrítica" pels diversos casos de presumpta corrupció que afecten el seu partit, com els casos Pujol, Palau de la Música i la trama de les ITV.

En aquest context, el secretari general de Podem a Barcelona també ha carregat contra el pacte entre CiU i ERC, ja que afirma que mantindrà el seu model de govern de l'última legislatura, el qual ha qualificat de "profundament antisocial" i basat en accions com "la privatització de la sanitat".

Bertomeu ha descrit ERC com un partit amb falta de "posicionament propi", que "va a remolc d'un partit corrupte com CiU", i ha posat com a exemple les esmenes als pressupostos que ERC va retirar i que, segons Bertomeu, "condemnen el país a un any més d'austeritat".

Respecte a les eleccions del 27-S pactades pels dos partits, el dirigent de Podem ha celebrat que es facin de manera anticipada, encara que hauria preferit que es fessin abans, "ja que el mandat de CiU es va acabar el 9-N" amb el procés participatiu, ha apuntat.

Bertomeu ha dit que Podem veu aquestes eleccions també com unes "plebiscitàries", però no en l'àmbit sobiranista, sinó per "fer fora CiU", i ha dit que la seva formació reivindicarà al Parlament "l'eix social, que ha estat oblidat per Convergència amb la connivència d'ERC, i abans amb l'ajuda del PP".

El líder de Podem a Barcelona ha criticat que Mas vulgui "marcar l'agenda política de la resta de partits" i ha acusat CiU d'"instrumentalitzar" el procés sobiranista i de no creure "realment" en el dret a decidir ni en la "regeneració democràtica" que proposa a través d'aquest procés.

A diferència del partit d'Artur Mas, Bertomeu no creu que partits com ERC hagin "instrumentalitzat" el procés, atesa la seva tradició independentista i d'esquerres, encara que ha criticat que la formació independentista hagi ajudat a aprovar els pressupostos de la Generalitat al costat de CiU.

Tot i així, el dirigent de Podem a Barcelona ha dit que espera que en un futur Podem i ERC "puguin trobar-se en alguna situació" on puguin "tirar endavant" un projecte social a Catalunya.

stats