ELECCIONS ESTATALS
Política 01/07/2015

Podem justifica la circumscripció única per elegir candidats perquè vol un equip "amb visió d'estat"

Sergio Pascual explica que "el grup de persones que estigui al Congrés enfrontarà una tasca d'àmbit estatal, i no només representarà interessos de les seves províncies"

Europa Press
2 min
Pablo Iglesias i Íñigo Errejón durant la manifestació dissabte en solidaritat amb el poble grec a Madrid. EFE

MadridEl secretari d'Organització de Podem, Sergio Pascual, ha defensat aquest dimecres el reglament de primàries aprovat per la direcció del partit per configurar la seva candidatura de les eleccions generals ja que és el millor sistema, segons la seva opinió, per arribar a l'"objectiu polític" que s'ha marcat la seva formació: aconseguir formar un equip amb "visió d'estat" per ser alternativa de govern a l'Estat.

"Entenem que el grup de persones que estigui al Congrés enfrontarà una tasca d'àmbit estatal, i no només representarà interessos de les seves províncies", ha assegurat Pascual en declaracions a Europa Press, després de preguntar-li per un dels aspectes que més polèmica ha suscitat entre les bases: la circumscripció única a nivell estatal per elegir tots els membres de la llista. Segons els seus detractors, aquest sistema d'elecció a nivell estatal en lloc de provincial impedeix que els simpatitzants de Podem a cada província elegeixin directament els candidats que volen que els representin al Congrés i facilita que s'imposi des de Madrid una llista de candidats. També denuncien que pot permetre que es presentin candidats en circumscripcions amb les quals no tenen cap tipus de vinculació.

Segons Pascual, el debat que s'ha obert en el si de la formació sobre la idoneïtat d'aquest reglament és "el normal" en un partit que "sempre fa les seves discussions a porta obertes". A més, assenyala que és comprensible que els diferents sistemes generin crítiques entre aquells que consideren que tindran menys possibilitats de guanyar.

Tot i això, el secretari d'Organització ha defensat que el sistema elegit s'emmarca perfectament en l'estratègia que Podem va aprovar en la seva assemblea constituent de Vistalegre la tardor passada. "És el sistema que millor representa l'objectiu polític que ens hem marcat. Garanteix una visió d'estat", ha emfatitzat.

Alhora, recorda que aquest sistema de circumscripció única és el mateix que ja han utilitzat en altres processos participatius com les eleccions europees. "Aquest mateix sistema és el que ens ha portat fins aquí", ha insistit –malgrat que el cert és que, en el cas de les eleccions europees, la circumscripció en què es vota sí que és única–.

stats