Política 13/11/2014

Podem defensa el dret a decidir dels catalans

El portaveu de la formació, Iñigo Errejón, defensa que Catalunya té el dret a triar la seva relació amb l'Estat

Europa Press / Ara
1 min

BarcelonaLa formació de Pablo Iglesias, Podem, ha defensat aquest dijous el dret a decidir dels catalans. El portaveu i fundador de Podem, Iñigo Errejón, ha dit que Catalunya, tal com van fer els escocesos, té dret a escollir la seva relació amb l'Estat. En aquest sentit, Errejón s'ha mostrat partidari de "reconstruir un projecte de país amb tothom".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu ha fet aquestes declaracions en una entrevista digital a 'El País' en ser preguntat per un internauta sobre el dret a l'autodeterminació de Catalunya.

"Estem a favor de donar solucions polítiques a problemes polítics", ha dit Errejón, i ha afegit que per Podem Espanya és un país plurinacional i que la pertinença a aquest Estat ha de ser per "lliure acord i seducció".

Tot i això, ha afegit que la qüestió territorial és una "manifestació més" de l'"esgotament" del marc constitucional actual. "Ha de ser sobreescrit per la sobirania popular". En aquest sentit ha criticat l'actitud del govern espanyol de Mariano Rajoy per la seva "mirada curta" i el seu "càlcul electoralista".

stats