CANVI DE CICLE
Política 30/10/2014

Podem Barcelona afirma que cal un canvi al govern espanyol per poder exercir el dret a decidir

Marc Bertomeu explica a 'El matí de Catalunya Ràdio' que la prioritat és presentar-se sols a unes eventuals eleccions plebiscitàries

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu de Podem Barcelona Marc Bertomeu ha defensat aquest dijous al matí a 'El matí de Catalunya Ràdio' que "el dret a decidir és inherent a Podem" i ha assegurat que aquest "s'ha d'exercir". "Però perquè tingui conseqüències hem de fer la consulta amb totes les garanties democràtiques", ha insistit i, per tant, "veient la posició de l'Estat, necessitem un canvi d'equilibris per tal que els catalans puguem exercir aquest dret". Per això, Bertomeu lamenta que, sense un canvi a La Moncloa, "no serà possible replantejar la relació de Catalunya amb l'Estat", motiu pel qual aquesta qüestió cal plantejar-la "a les eleccions estatals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per contra, el portaveu de Podem Barcelona creu que "el nou 9-N no respecta les garanties democràtiques, és un engany cap a la ciutadania de Catalunya" si es planteja com una consulta, ja que, a més, es presenta com "una votació que suposarà l'inici d'una nova campanya electoral". Tot i això, la formació cridarà a participar en la jornada, "si s'entén com un acte de protesta".

Pel que fa a unes eventuals eleccions catalanes anticipades, Bertomeu assegura que Podem s'hi presentarà "quasi segur" i que, a l'espera de parlar amb els agents que ho demanin i que ho ratifiquin els òrgans interns corresponents, la prioritat és presentar-se "sols". Tot i això, rebutja una declaració unilateral d'independència. "Només serà simbòlica, per negociar", ha opinat.

stats