Política 17/11/2014

Pablo Iglesias diu que la Generalitat no té competències per fer una DUI

El nou secretari general de Podem adverteix que els processos han de ser legals i considera que molts catalans preferirien "Espanya amb Podem que no pas Catalunya amb Mas"

Europa Press
1 min

MadridEl flamant secretari general de Podem, Pablo Iglesias, considera que la Generalitat no té competències per dur a terme una declaració unilateral d'independència i que "els processos han de respondre a la legalitat i la democràcia". Iglesias s'ha expressat així en una entrevista a la Cadena SER en què ha insistit que la solució de Podem a la crisi territorial és encetar "un procés constituent" que obri "portes i finestres del cadenat del 78" i discuteixi sobre model territorial, sobirania i democratització de l'economia. "Una assemblea constituent en la qual els representants dels ciutadans puguin tornar a decidir com ens organitzem com a país i quin projecte de país volem", ha resumit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias considera que Espanya és "un país de països, de nacions", i no vol que Catalunya "se'n vagi d'Espanya". És més, està convençut que "molts catalans", quan veuen els promotors de Podem, pensen que prefereixen "mil vegades estar a Espanya amb Podem que a Catalunya amb CiU o amb el senyor Mas".

Crítiques als mitjans de Madrid

A més, creu que els mitjans i els polítics que han "insultat Catalunya dient que parlar català està molt malament o que la cultura catalana no existeix o és folklore", no han contribuït als "elements de convivència", com tampoc ho ha fet la sentència del Tribunal Constitucional del 2010, que va retallar l'Estatut un cop votat pels catalans en referèndum.

Segons la seva opinió, és possible "construir un país" que sigui "un projecte plural" on se sentin a gust "'galegos', catalans, bascos o andalusos" i que contribueixi "des del sud d'Europa a recuperar la sobirania dels pobles".

stats