Política 08/06/2015

Podem donarà suport a un govern abertzale a Navarra

"Ens proposem molt seriosament donar suport al govern de Geroa Bai", ha dit el secretari d'Organització del partit, Sergio Pascual

Mariona Ferrer I Fornells
2 min

MadridPodem es proposa "molt seriosament" donar suport a un govern abertzale a Navarra. Així ho ha afirmat en roda de premsa el secretari d'Organització del partit, Segio Pascual, en roda de premsa després de l'executiva de la formació. "Podem donarà suport a un govern d'Uxue Barkos a Navarra", ha dit Pascual, puntualitzant que ha de ser ella qui "lideri" aquest procés i a partir d'ara "fixi les exigències". La seva consigna és acabar amb "el govern de la corrupció" de Yolanda Barcina (UPN), amb el suport fins ara del PSOE i el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que el líder de Podem, Pablo Iglesias, havia dit que només pactaria amb partits que condemnessin el terrorisme d'ETA, ara defensa que com que a Espanya "cap partit polític sense un respecte escrupolós als drets humans no es pot presentar a les eleccions".

Pel que fa la resta de pactes. Podem ja veu encarrilats els governs socialistes a Extremadura i Castella-La Manxa. En el primer cas, perquè s'ha acceptat la creació d'una comissió de transparència per a la millora de la participació de la ciutadania en totes les institucions. I en el segon cas perquè també s'ha acceptat la proposta de la creació d'un fons de rescat ciutadà dotat amb 500 milions d'euros.

Al País Valencià segueix donant suport a la investidura de la candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat. Tot i que les dues forces no sumen majoria, Podem insisteix que els socialistes "hauran de prendre una decisió sobre si donen suport a un govern del canvi amb Mònica Oltra o bé a la continuïtat del PP". Aquest vespre hi ha una reunió entre les parts a València. Si realment fos així, Podem no descarta entrar a un govern amb Compromís. "No està decidit. Les condicions de suport encara no estan definides", ha dit Pascual. Si és així, però, ho haurien de consultar en referèndum amb les seves bases.

stats