Política 29/08/2014

Podem qüestiona que Willy Toledo reparteixi "estatuts de neteja de sang ideològica"

El portaveu del partit respon a les crítiques de Joaquín Sabina afirmant que "la seva cultura artística no està a l'altura del seu comportament polític"

Europa Press
1 min
Willy Toledo: "Marxo a viure a l'Havana al maig"

MadridEl portaveu de Podem, Juan Carlos Monedero, ha criticat aquest divendres les declaracions de l'actor Willy Toledo desmarcant-se de la formació i ha qüestionat la seva legitimitat per "repartir estatuts de neteja de sang ideològica". També ha replicat al cantant Joaquín Sabina, instant-lo a fer "el que sap" en lloc de posar en dubte la seva política. L'actor va publicar una sèrie de comentaris a les xarxes socials en què titllava la formació de "buida de contingut i ideologia" i se'n desmarcava pel "nul poder i efectivitat" de les agrupacions territorials, més conegudes com a cercles, i pel "cinisme" dels seus líders.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Cuatro, Monedero ha declarat que "hi ha gent que té uns mapes", i creu que el de Willy Toledo i el d'altres formacions polítiques "estan envellits", mentre que ells estan "cartografiant el territori de manera diferent". Així mateix, ha lamentat la decisió de l'actor de fer públiques aquest tipus de crítiques. No obstant això, Monedero opina que "hi ha moltes baralles" en què coincideix amb l'actor i altres en què és "evident" que no. De fet, ha remarcat que en la "lluita contra la casta" sí que seran a la mateixa "trinxera".

Pel que fa a les paraules del cantautor Joaquín Sabina aconsellant Podem que "recicli una mica i s'adapti al segle XXI" perquè el seu discurs és "massa marxista", Monedero ha contestat que "cada un ha de fer el que sap": "Sabina ens fa volar amb les seves cançons, però la seva cultura artística no està a l'altura del seu comportament polític", ha afegit.

stats