Política 15/09/2018

La UAB desmenteix que Rivera estigui fent un doctorat

Ciutadans admet que no el fa, tot i que al currículum de la web del partit hi diu que és "doctorand"

Anna Mascaró
2 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, en la roda de premsa d'aquest dilluns

BarcelonaEn l’escrutini públic de currículums desencadenat a partir del cas Cifuentes, el torn d’Albert Rivera va arribar ahir. La rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, va desmentir als micròfons de Catalunya Ràdio que el líder de Ciutadans estigui fent un doctorat, tal com detalla la web del partit. Al final del dia, Cs ho va admetre en un comunicat. El mateix partit que va posar el president espanyol, Pedro Sánchez, a la diana per la seva tesi es va veure obligat a donar explicacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’aclariment va arribar després que saltessin a la llum diferents versions del currículum del líder de Cs. A la pàgina oficial del partit, es detalla que Rivera és “doctorand” en dret constitucional, però Arboix va assegurar ahir que no està matriculat a la universitat, tot i tenir “alguns cursos de doctorat” fets. Per altra banda, el currículum que publica el Cercle d’Economia afirma que té un doctorat, mentre que a la fitxa de diputat de Rivera que el Parlament va publicar de cara a la legislatura 2012-2015 es detalla que “va cursar els estudis de doctorat en dret constitucional a la UAB”. En canvi, al seu perfil del Congrés només apareixia un títol de llicenciat fins ahir, quan el partit hi va afegir un màster de dret.

En un comunicat, Ciutadans va insistir que el currículum del seu president “sempre ha sigut públic” a les “webs oficials”, i va recalcar que Rivera va decidir “no iniciar la tesi per la seva dedicació a la política” malgrat haver cursat estudis de doctorat. El partit, però, no va respondre a aquest diari si retirarà o no de la seva web oficial que Rivera és encara “doctorand”. En el currículum de Rivera publicat pel Cercle d’Economia -el partit no va aclarir si es va redactar amb informació facilitada per Cs- també hi surt com a màster un curs de màrqueting polític cursat a la Universitat George Washington, però la formació va insistir que es tracta d’un curs i així ho va fer constar als currículums oficials de Rivera i a la web del partit.

Un màster nou al CV del Congrés

La polèmica va esclatar després que ahir mateix Cs actualitzés el currículum de Rivera a la web del Congrés per afegir-hi un màster de dret cursat a Esade que ja apareixia a la seva fitxa de diputat a la web del Parlament. El partit va introduir aquest canvi el mateix dia en què el seu partit, juntament amb el PP, va sol·licitar la compareixença “urgent” de Pedro Sánchez a la cambra per explicar els dubtes sobre la seva tesi.

Segons apareix a la web del Congrés, Rivera va acabar aquest màster el mateix any que la llicenciatura, el 2002, però ni Esade ni el Pla Bolonya no ho permeten ; segons detalla al seu web, per iniciar les classes del Màster (que dura 15 mesos) la llicenciatura ha d’estar acabada.

stats