Política 01/09/2017

Ponsatí, sobre l'1-O: "La meva sensació és que el meu departament no farà res especial"

La consellera d'Ensenyament ha assegurat que si li correspon fer alguna acció, la farà

Europa Press
1 min
La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, amb Puigdemont, Junqueras i Turull

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Clara Ponsatí, ha augurat aquest divendres que el seu departament "no haurà de fer res especial" en el referèndum previst per a l'1 d'octubre. Preguntada sobre la votació en roda de premsa de presentació del curs escolar, ha dit: "La meva sensació és que el departament no farà res especial. Anar a locals, que alguns són escoles i instituts, però no és part de l'acció del departament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les qüestions rellevants del referèndum és saber els col·legis electorals on votaran els ciutadans. L'objectiu del Govern és que els ajuntaments cedeixin els espais municipals on es posen les urnes en una convocatòria electoral normal, per bé que és difícil que els consistoris liderats per les formacions contràries a l'1-O s'avinguin a col·laborar. En aquest cas, l'executiu ja va anunciar, i així ho reflecteix la llei del referèndum, que utilitzarà locals de la Generalitat, tal com ja va passar el 9-N.

Ponsatí ha afirmat que el Govern té previst convocar el referèndum una vegada s'aprovi la llei per a això i que serà en les mateixes condicions que altres votacions. Preguntada per si haurà de fer alguna cosa un cop ja estigui convocat, ha afegit: "Si em correspon fer alguna acció, ja la faré".

stats