Política 04/04/2019

El portaveu dels bisbes espanyols s'oposa al "dret a decidir" de Catalunya perquè "no és moralment legítim"

Argüello insta a afavorir amb el seu vot la "cultura de la trobada"

Ara
2 min
El portaveu dels bisbes s'oposa al "dret a decidir" de Catalunya perquè "no és moralment legítim"

BarcelonaEl secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Luis Argüello, insta els espanyols a afavorir amb el seu vot la "cultura de la trobada" el 28-A i mostra la seva oposició al "dret a decidir" de Catalunya perquè considera que "no és moralment legítim". Així ho expressa en un article d'opinió publicat a la revista de la CEE, 'Ecclesia', sota el títol 'Davant les pròximes eleccions', en el qual dona deu indicacions per als votants de cara a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el setè punt, que es refereix a l'autodeterminació de Catalunya, el també bisbe auxiliar de Valladolid subratlla que "tant en el camp de la identitat nacional com en el de la identitat personal, l'anomenat 'dret a decidir' no és moralment legítim en si mateix, ja que suposaria l'absolutisme de la voluntat de poder desvinculada de la moralitat del contingut de la decisió i del marc social i institucional en què es prenen les decisions".

A més, afegeix que "si l'ambient cultural en què es promou, de manera acrítica, tal autodeterminació està dominat per emocions i sentiments, el risc de decidir en contra de la dignitat de la persona, de la justícia i del bé comú és molt alt". "S'entronitzen els sentiments i es reclamen com a drets", adverteix.

Per això, davant el que qualifica com a "greus problemes sorgits en l'organització territorial de l'Estat" reclama als catòlics i a tots els ciutadans "afavorir la cultura de la trobada", entenent que aquesta cultura s'ha de desenvolupar "dins de la llera de la llei i de les institucions comunament acceptades, en l'horitzó dels desafiaments globals que afecten les nacionalitats i regions d'Espanya".

Contra els drets dels animals

D'altra banda, el bisbe també convida els votants a tenir en compte que el partit polític al qual votaran defensi el matrimoni entre home i dona i no defensi l'equiparació dels animals als humans en dignitat i drets, en clara al·lusió al Pacma.

"És important una comprensió antropològica respectuosa del significat esponsal de la diferència sexual i el seu vincle amb la transmissió de la vida que impregni l'educació i l'acció social. És preocupant la reducció de la persona a individu d'una espècie animal més i la confusió entre el necessari respecte i cura dels animals i la seva incipient equiparació en dignitat i drets amb la persona humana", afirma Argüello en el tercer punt del seu text.

stats