Política 09/11/2014

Societat Civil diu a Madrid que "el nacionalisme és l'avantsala de l'autoritarisme"

La plataforma unionista participa en un acte del PP sobre els 25 anys de la caiguda del Mur de Berlín

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl PP ha organitzat, aquest diumenge al matí, un acte amb gent jove a la seu del partit teòricament sobre els 25 anys de l'enderrocament del Mur de Berlín. No obstant això, hi han convidat el vicepresident de Societat Civil Catalana José Rosiñol, que ha parlat només de la situació a Catalunya. Ha demanat la "solidaritat" dels espanyols davant la "farsa democràtica" que, a parer seu, és el 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rosiñol, molt aplaudit pels populars, ha aprofitat l'acte per comparar el sobiranisme amb l'Europa comunista i amb les tesis del "marxisme-leninisme". Ha anat més enllà i ha assegurat que "el nacionalisme és l'avantsala de l'autoritarisme". En un acte en què es llegeixen poemes de Salvador Espriu o Miguel Hernández, el vicepresident de l'entitat unionista ha carregat contra el "relat mític" majoritari a Catalunya i la "nació catalana inexistent".

Abans, l'eurodiputat i dirigent del PP europeu Antonio López-Istúriz ha demanat als joves del PP una actitud activa per frenar nous "murs" a Europa davant "referèndums il·legals". Ha dit que amb la caiguda del Mur de Berlín van caure també els "nacionalistes excloents".

stats