CAP AL 26-J
Política 16/05/2016

El PP alerta contra un pacte PSOE-Podem: "El comunisme no ha fet res de bo en tota la seva història"

Casado identifica el govern valencià com un "banc de proves del populisme, el comunisme i el regionalisme gairebé pancatalanista", mentre que Fernández Díaz afirma que el programa d'Units Podem és el de Veneçuela

Efe
3 min
Pablo Casado, entre Isabel Bonig i José Císcar

Alacant / MadridEl vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha alertat aquest dilluns que "el comunisme no ha fet res de bo per a les persones en tota la seva història" i ha recalcat que "el pacte a la valenciana", com "una referència d'aquesta aliança d'esquerra radical", no es pot "exportar a l'àmbit estatal". Casado, junt amb la presidenta del PP al País Valencià, Isabel Bonig, i el president d'aquesta formació política a la província d'Alacant, José Císcar, ha fet aquestes declaracions als periodistes abans de participar en una reunió del comitè de campanya dels populars alacantins.

"El banc de proves del populisme, el comunisme i, en alguns casos, el regionalisme gairebé pancatalanista de Compromís és just el que Espanya no necessita", ha assegurat Casado, en al·lusió a exportar a l'àmbit estatal el pacte de govern entre el PSPV-PSOE i Compromís, amb el suport de Podem, al País Valencià.

"No volem pugnes entre qui és més comunista, com deia l'altre dia Julio Anguita", ha assenyalat el vicesecretari de Comunicació del PP, que encara ha afegit: "Anguita ens deixava més o menys molt intranquils, perquè després de debatre sobre si eren llebrers o conillers, sobre si IU seguia sent IU o s'havia podemitzat o si Compromís s'havia podemitzat o seguia sent el partit que sempre havia estat, resulta que ens diu que no, que tots són comunistes".

Segons Casado, "aquesta és la més gran de les intranquil·litats", perquè "el comunisme no ha fet res de bo per a les persones en tota la seva història i, per descomptat, els governs d'extrema esquerra no estan fent res de bo ni per a Alacant, ni per a la Comunitat Valenciana". "Així que, si no es vol que governi l'extrema esquerra a Espanya, el vot útil és el del PP", una formació política que "ha demostrat que mai pactarà amb Podem ni amb IU", ha assegurat.

D'aquesta manera, Casado ha remarcat que "qui vulgui apostar per polítiques de progrés real, de llibertat econòmica, d'igualtat d'oportunitats, de respecte a la propietat privada, de respecte a la seguretat personal, que aposti pel PP". "La resta, al final, com diu Julio Anguita, són tots comunistes, i tots sabem on condueix l'extrema esquerra radical", ha manifestat.

D'altra banda, Casado ha subratllat que la direcció estatal del PP "està" amb la direcció regional del PP valencià i amb la provincial alacantina del partit, i ha indicat que "això és una cosa que convé dir-ho i repetir-ho". Després d'elogiar la gestió de Bonig, de Císcar i també la del president de la Diputació d'Alacant, el popular César Sánchez, Casado ha avançat que al programa electoral del PP "tornaran a recollir baixades d'impostos", així com l'eliminació de "tràmits i burocràcia", "tot" allò que impedeix que l'economia segueixi endavant.

Fernández Díaz identifica Podem-IU amb Veneçuela i Grècia

En una línia similar, el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, adverteix en una entrevista a Efe que el programa de 50 punts pactat entre Podem i IU "portaria Espanya a la ruïna" i només serviria per a un govern que tingui com a "model" Nicolás Maduro a Veneçuela o Alexis Tsipras a Grècia. "Tot val, políticament parlant, per conquerir el cel", emfatitza quan se li pregunta pel pacte Podem-IU, que, al seu parer, "retrata" el partit de Pablo Iglesias després del que "van estar dient de si mateixos i d'IU durant la campanya electoral".

De totes maneres, assegura, el PP "no està mirant el que fan els altres i menys el que fan Podem i IU", perquè la campanya del partit de Rajoy està dirigida "directament" als electors per demanar-los que renovin la confiança que per diverses raons havien perdut. I que ho facin des de la "convicció" que, en tot cas, coalicions com la de Podem i IU "fan més necessari que mai que a Espanya hi hagi un govern estable, seriós i responsable" liderat per partits moderats com el PP i no per aquests "radicals i extremistes".

Perquè Fernández Díaz ha analitzat el programa d'aquesta coalició i creu que només pot servir per a "altres latituds". Les 50 mesures pactades per aquestes dues formacions "anteposen" la ideologia al benestar dels espanyols i "portarien Espanya a la ruïna", ja que no traurien el país de la crisi, ni crearien ocupació ni generarien confiança als inversors, segons el ministre.

Tot i això, evita entrar en les manifestacions del director general de la Policia, Ignacio Cosidó, que va indicar que Podem era un amenaça per a la democràcia. Però insisteix: "Per a la Policia i la Guàrdia Civil, les amenaces vénen dels que atempten contra la nostra convivència i violen el nostre ordenament jurídic, dels delinqüents, els criminals i els terroristes".

stats