Política 17/11/2014

El PP nega que Rajoy canviï d'estratègia respecte de Catalunya

El PP creu que el PSOE només vol acontentar el PSC amb la reforma constitucional

Joan Rusiñol
2 min

MadridLa cúpula del PP, que s'ha reunit aquest matí a la seu del carrer Génova (sense el seu president, que tornava avui d'Austràlia), assegura que Mariano Rajoy continuarà anant a Catalunya amb tota "normalitat" per explicar-hi el seu projecte. Més intensitat, més visites, però per insistir en el mateix missatge que fins ara. No hi haurà cap canvi d'estratègia de fons després del 9-N, malgrat que el president espanyol hagi admès que ha d'explicar millor les seves raons. La votació catalana, ha dit el vicesecretari general d'organització, Carlos Floriano, va ser un "rotund fracàs" i, per tant, deixa entreveure que no cal moure fitxa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No està de més que el president vagi a Catalunya les vegades que faci falta", ha subratllat Floriano. Aquesta ha estat l'única, i tímida, autocrítica. El discurs "serà el mateix", ha avisat.

Bastons a les rodes de la reforma constitucional

La reforma constitucional del PSOE continua sense convèncer els populars, que la titllen de "poc seriosa". Floriano creu que els socialistes només volen "acontentar" els seus socis catalans. "El PSOE té un problema, que és el PSC", ha dit. Per això, els ha instat a concretar què volen modificar exactament del text de 1978 i a no traslladar la responsabilitat als experts en una subcomissió al Congrés.

Tot i que no es tanca al diàleg, el PP ja insinua que no donarà suport a aquest grup de treball a la cambra baixa. Per ells, a Catalunya "els problemes són uns altres", que identifica amb les prioritats –a parer seu equivocades– del govern de la Generalitat. Per això, el número 3 del partit assegura que treballaran per canviar les majories al Parlament.

Pressió a la fiscalia

Que les coses no han canviat des de dimecres, quan Rajoy va comparèixer a la Moncloa, ho evidencia el fet que el PP continua fent pressió perquè la Fiscalia presenti la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas. Els conservadors creuen que hi va haver un incompliment "flagrant" de la suspensió cautelar del TC el dia 9 i avisa que és el ministeri públic qui ha de "vetllar" pel compliment de la llei.

stats