Política 04/02/2013

Mariano Rajoy, a Berlín: "Tot el que s'ha publicat és fals, tret d'alguna cosa"

"Em trobo amb les mateixes forces, coratge i determinació" diu el president espanyol al costat d'Angela Merkel

Ara
2 min

MadridEn una roda de premsa conjunta a Berlín amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, Mariano Rajoy ha reiterat avui que "les coses que se m'imputen són falses" tot i que ha admès que hi ha alguns aspectes de les suposades còpies publicades que són certes. "Tot el que es refereix a mi i que hi figura no és cert, excepte alguna cosa del que han publicat", ha afirmat el president espanyol en una frase embolicada que, segons com, sembla que doni a entendre que admet que el que s'ha publicat és cert. Després, ha afegit: "És un moment difícil però el superarem per una sola raó: perquè les afirmacions són falses".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Em trobo amb les mateixes forces, coratge i determinació per superar una de les situacions més difícils que ha viscut Espanya en els últims 30 anys". Aquesta ha estat la primera reacció davant dels mitjans de comunicació del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, d'ençà de les noves revelacions dels suposats sobresous en negre al PP.

Rajoy ha insistit que el seu govern és "estable", té una majoria clara al Congrés, i un "objectiu estable". "[El govern] ha marcat un rumb i ho fa des de la convicció total i absoluta que aconseguirà que Espanya surti de la crisi més profunda dels últims anys".

Per la seva banda, Merkel ha estat preguntada en tres ocasions –dues per periodistes alemanys– sobre com poden afectar a la imatge d'Espanya, de Rajoy i del PP les acusacions que l'extresorer del PP Luis Bárcenas hauria pagat durant anys sobresous en negre a la cúpula del partit, dels quals Rajoy s'hauria beneficiat. La cancellera ha sortit en l'auxili del president espanyol en totes les respostes. "Espanya ens ha demostrat els èxits que ha tingut, estic convençuda que Rajoy solucionarà aquesta tasca i Alemanya li donarà suport amb totes les seves forces", ha afirmat Merkel.

stats