Política 24/03/2015

El PP força una reunió de la junta de portaveus perquè es reconsideri l'audició a porta tancada del CD de La Camarga

Els populars també reclamen que no s'admeti a tràmit la proposta d'ICV-EUiA per elevar una queixa al Parlament Europeu pel premi a Societat Civil Catalana

Acn
2 min
Alicia Sánchez-Camacho aquest dimecres 08/05/2013 al Parlament / EFE

BarcelonaLa Junta de Portaveus es reunirà dijous perquè els partits opinin sobre l'audició a porta tancada del CD de La Camarga prevista pel proper divendres. A petició del PP, la presidenta del Parlament ha acceptat convocar els portaveus per decidir si manté o no la decisió que va prendre ella mateixa va prendre. Els populars estan convençuts que les interlocutòries judicials impedeixen la reproducció de la conversa entre Alícia Sánchez-Camacho i Victoria Álvarez, encara que sigui a porta tancada. La decisió final, però, serà de la Mesa del Parlament. També a petició del PP, la Junta es posicionarà sobre la queixa que ICV-EUiA vol elevar al Parlament Europeu pel premi concedit a Societat Civil Catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La setmana passada, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va aixecar parcialment el veto al CD de La Camarga que va lliurar Jordi Pujol Ferrusola durant la compareixença del 23 de febrer en la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i la corrupció política. El PP, però, ha mostrat una queixa formal en la reunió de la Mesa d'aquest dimarts, al·legant que les interlocutòries judicials impedeixen la difusió de la conversa.

Divendres que ve era el dia previst perquè els diputats de la comissió d'investigació escoltessin, a porta tancada, el CD, però aquesta sessió resta pendent de la decisió que prengui dijous la presidenta de la cambra.

Els populars també han aconseguit que en la reunió de la Junta de Portaveus es tracti l'admissió a tràmit de la proposta d'ICV-EUiA que vol elevar al Parlament Europeu una queixa pel premi concedit recentment a Societat Civil Catalana. Tal com ja va fer per carta l'entitat espanyolista, el PP reclama que la Mesa rebutgi la tramitació d'aquesta proposta perquè creuen que incompleix el Reglament del Parlament. L'article 180 preveu elevar peticions i no queixes al Parlament Europeu, motiu que veuen suficient per rebutjar-ne la tramitació.

Portal de la Transparència

La reunió de la Mesa s'ha allargat més del que és habitual perquè s'ha presentat als seus membres la proposta de portal de la transparència de la cambra. El nou portal s'integrarà en l'actual web del Parlament i tindrà en compte tots els indicadors de l'ONG Transparència Internacional a banda dels que exigeix la llei de transparència catalana. Entre d'altres, es farà públic el patrimoni de tots els diputats i les retribucions que perceben.

El portal estarà enllestit abans del juliol, la mateixa data límit amb la què es treballa per incorporar al Reglament del Parlament les modificacions que imposa la llei de transparència. La Mesa no ha treballat aquest dimarts, però, específicament en la modificació del reglament de la cambra.

stats