Política 16/05/2015

El PP d'Albiol fregaria la majoria absoluta a Badalona, segons un sondeig d''El Periódico'

El PSC perd un terç del seu suport –de nou a sis regidors– però conserva la segona posició per davant de CiU, amb tres. Guanyem entraria amb dos o tres regidors i ERC recuperaria la representació amb dos edils, els mateixos que trauria ICV

Acn
2 min
García Albiol, en una imatge d'arxiu / ARA

BarcelonaEl PP de Xavier García Albiol no acusa el desgast ni les polèmiques i fregaria la majoria absoluta a Badalona, segons un sondeig que publica 'El Periódico'. L'actual alcalde popular sumaria 12 o 13 regidors (superaria doncs els 11 que va obtenir el 2011) i es quedaria a tocar dels 14 que donen la majoria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que Albiol podria veure's beneficiat per una forta atomització de l'oposició, començant per un PSC de Jordi Serra que perdria un terç del seu suport (de nou a sis regidors) però que mantindria la segona posició al consistori. La CiU de Ferran Falcó també perdria pistonada i passaria de quatre a tres escons, i destacaria el sorgiment de Guanyem –amb el suport de la CUP i Podem–, que entraria amb dos o tres regidors i un 9,1 % dels vots.

ERC, liderada ara pel periodista Oriol Lladó, tornaria a entrar a l'Ajuntament de Badalona amb dos regidors, mentre que ICV-EUiA –encapçalada per Àlex Mañas– s'hauria de conformar amb un o dos edils. Finalment, C's estaria al límit d'aconseguir representació a la ciutat del Barcelonès amb un 4,8% dels vots i entre cap i un escó.

Pel que fa als líders més ben valorats, l'enquesta realitzada pel Gesop entre els dies 13 i 14 de maig situa en primera posició Dolors Sabater (Guanyem) amb un 6,1, seguida d'Oriol Lladó (ERC) amb un 5,7 i de Xavier García Albiol amb un 5,1. No obstant això, el 31,2% dels enquestats prefereixen Albiol com a alcalde, per davant d'un 7,8% que aposten per Ferran Falcó (CiU) i un 6,6% per Jordi Serra (PSC).

Pel que fa a la valoració de la gestió de l'Ajuntament de Badalona en els darrers quatre anys, el 70% de les persones aproven Xavier García Albiol (un 33,8% només amb una nota entre 5 i 6) i un 58,2% assegura que el municipi ha millorat.

stats