Política 21/11/2014

ICV-EUiA vol reprovar l'alcalde de Castelldefels per "mentir" al programa 'Salvados'

El popular Manuel Reyes va assegurar que a les escoles es prohibeix als nens jugar en castellà

Ara
1 min
L'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, també és diputat al Parlament pel PP

BarcelonaEl grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Castelldefels ha presentat una moció perquè el ple reprovi l'alcalde del PP, Manuel Reyes, per haver "mentit" en el programa 'Salvados' de La Sexta dedicat al 9-N. El dirigent popular va assegurar que a les escoles s'obligava els nens a jugar en català i no se'ls permetia fer-ho en castellà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En algunes escoles de Catalunya, quan se'ls diu als nens que no poden jugar en castellà i quan se'ls força a parlar en català, jo crec que tenim realment un problema", va dir Reyes en una conversa amb el periodista Jordi Évole. Acte seguit, però, en apropar-se a escoltar les converses d'uns nens al pati d'una escola es comprova com aquests parlen en castellà sense cap problema.

La regidora d'ICV-EUiA Candela López considera que, a més de reprovar l'alcalde per haver "mentit", s'ha de denunciar la "falta d'escrúpols" i "afany de crear un conflicte lingüístic que avui en dia és inexistent a Castelldefels i a Catalunya". La moció demana a Reyes que reconegui la falsedat de les seves paraules i que faci una rectificació pública.

Els ecosocialistes confien que la moció pot prosperar, ja que Reyes governa en minoria i CiU està disposada a votar a favor de la reprovació.

stats